31. ledna 2018 • 13:14

Jágr po návratu do Česka: popsal své zranění a varoval fanoušky

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromír Jágr dorazil ve středu před polednem do Česka, kam se vrací z předčasně přerušeného angažmá v Calgary. Legendární útočník už podepsal smlouvu v prvoligovém Kladně, ještě ho čeká zdravotní prohlídka. "Zajedu za profesorem Kolářem, protože pro mě je teď nejdůležitější, abych zjistil, jak na tom jsem," uvedl na sociální síti a varoval fanoušky, že se může stát, že bude nastupovat jen na chvíli kvůli splnění podmínky účasti v 15 zápasech, aby mohl zasáhnout do případné baráže o extraligu.



"Jaromír už je v Česku a podepsal s Kladnem smlouvu. Transferkartu už má vyřízenou. Ještě ho čeká návštěva lékaře," řekl ČTK tiskový mluvčí Kladna Vít Heral. Úspěšná lékařská prohlídka je posledním bodem potřebným k tomu, aby Kladno mohlo před dnešním koncem přestupního termínu dokončit jeho registraci u Českého svazu ledního hokeje.

Čekání na Jágrův přílet. Projela zavazadla se znakem Calgary, hvězda se neukázala
Video se připravuje ...

Pětačtyřicetiletý Jágr by měl poprvé trénovat s Kladnem ve čtvrtek dopoledne. Po dnešním návratu domů se v příletové hale Letiště Václava Havla objevila jen jeho bagáž se znaky Calgary, druhý nejproduktivnější hráč historie NHL se médiím vyhnul. Fanoušky pak oslovil na svém facebookovém profilu.

"Strhnul se tady blázinec, který jsem ani nečekal. Každopádně všem lidem děkuju za zájem. Ale chci, aby ti, co už si lístek koupili nebo o tom uvažují, věděli, jak to se mnou vypadá," začal Jágr svůj příspěvek s tím, že pojede na prohlídku k vyhlášenému Pavlu Kolářovi.

Přečtěte si celý Jágrův vzkaz fanouškům
Přečtěte si celý Jágrův vzkaz fanouškům

"Problémem je, že mi před více než dvěma měsíci začalo otýkat koleno. Nechtěl jsem jenom čekat, co se stane, takže jsem hrál dál, nechal jsem si z toho jenom vytahovat vodu. Ale možná se to tím hraním bohužel zhoršilo. Problém je i v tom, že se mi noha pod určitým úhlem vždycky podlomí, vypne se mi sval. Což je blbý zvlášť pro mě, když jsem měl hru založenou na osobních soubojích. Takže teď hlavně chci, aby mě prohlédnul Pavel Kolář," přiblížil Jágr.

Lístek na starého dědu, jak tam belhá

"Stále věřím, že se nějakým způsobem dám dohromady, než se ve WSM lize začne hrát play off. Pro mě je teď trošku nepříjemný, že vzhledem k pravidlům musím odehrát patnáct zápasů. Proto teď píšu vám, mým fanouškům. Nikde není přesně napsáno, kolik minut musím odehrát, takže chci, abyste věděli, že se může stát, když nebudu moct hrát víc, že nastoupím ze začátku třeba jenom na jedno dvě střídání," "varovala" slavná osmašedesátka své příznivce, kteří už vyprodali většinu prvoligových stadionů, kde by se měl objevit.

"Protože jsem nebyl měsíc na ledě, byl jsem se jenom jednou sklouznout. Dopředu tedy nemůžu říct, jak na tom budu. A nechci, aby potom lidi byli naštvaní, že si koupí lístek na starýho dědu a uvidí, jak tam bude belhat... Protože hlavní důvod, proč musím naskočit, je ten, abych měl odehraný zápas," vysvětlil Jágr.

25 let Jaromíra Jágra v NHL - od vlasatého zjevení po legendu, která bořila rekordy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud