Pavel Bárta
Premium
13. února 2018 • 19:59

Polevit v tréninku? Jako jíst sladké, říká Jágr. Do sestavy vůbec nemluví

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obloukem se vrátí vlastně na začátek. Jaromír Jágr se s Kladnem chystá do pražského Edenu, s kladenskými Rytíři vyrukuje proti Slavii. Kam se mihne, tam je WSM liga sledovaná jak olympiáda. I zápas v pražských Vršovicích (zítra, od 18 hodin) byl dopředu vyprodaný. Rytíři však po návratu hokejového krále dva zápasy po sobě ztratili, výrazný posun k lepšímu se u mužstva s postupovými ambicemi zatím nekoná. „Možná je to tím cirkusem kolem mě,“ přemítá pro deník Sport velikán, který na stejném ledě válčil už před 28 lety při svém prvním play off za dospělé. Jen proti Spartě, jejíž domovská hala byla v rekonstrukci. Taky ještě nenosil číslo 68, nýbrž patnáctku. V rozhovoru také hovoří o složitosti svého postavení klubového majitele a hráče.



V Edenu jste před lety hrál své první play off v nejvyšší soutěži. Vzpomenete si na to?
„Pátý zápas play off, prohráli jsme tam. Ale hlavně si pamatuju, že jsem se tam pak jednou zranil. Myslím, že Hořák (Miloslav Hořava) tehdy ještě hrál za Slavii. V sezoně 1994/95. Vrátil se z ciziny, hrály se čtyři zápasy v pěti dnech. Táta mi říkal: ‚Musíš jet, je vyprodáno.‘ Tak jsem se zranil asi v páté minutě. Udělal jsem si něco s třísly.“ (směje se)

Jak se vám tým Rytířů jeví po dvou týdnech od vašeho návratu do Česka?
„V Kladně jsou pořád výborní hráči. Jenom to musíme nějak přenést do zápasu, protože to je opravdu hroznej rozdíl. Nevím, čím to je. Možná tím cirkusem okolo mě, najednou hrají před vyprodanou halou, na což třeba nejsou zvyklí. Ale čím dřív si zvyknou, tím to bude lepší.“

Někdy to vypadá, že je WSM liga sledovanější než olympiáda...
(usměje se) „Nevím... Ale když tým vidím na tréninku, tak to je úplně jiná rychlost, jinej level.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud