20. února 2018 • 13:40

Kladno potvrdilo: Jágr opět netrénoval a vynechá zápas v Budějovicích

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jaromír Jágr ani dnes netrénoval s týmem Kladna a do středečního zápasu s Českými Budějovicemi nezasáhne. Šestačtyřicetiletý velikán byl nucen opustit hned v úvodu sobotního prvoligového duelu Rytířů proti Havířovu po nešetrném zákroku protihráče Marka Sikory led a podstoupil následně i kontrolní vyšetření v nemocnici. Klub jeho aktuální zdravotní stav tají.



"Samozřejmě nějaké zprávy máme, ale celý rok nemluvíme o stavu našich hráčů, jak se to dělá i všude jinde, takže ani my nebudeme tak pitomí, abychom něco říkali veřejně," řekl dnes po tréninku novinářům asistent trenéra Pavel Patera.

Nechtěl prozradit ani to, zda má Jágr nějaký individuální tréninkový plán. "Necháme to, jak to je... Každý normální trenér by přece neprozradil, co je s jeho svěřencem, navíc, když jde ještě o Jardu," odmítl jakoukoliv další nápovědu Patera. 

Jágr nastoupil v sobotu k pátému duelu za Rytíře po příchodu z NHL a z předešlých čtyř utkání měl na kontě čtyři asistence. Ze střetu se Sikorou si odnesl krvavé zranění. Na ledě se dokonce objevila i nosítka, ale druhý nejproduktivnější hráč historie NHL se nakonec zvedl z ledu, odešel na střídačku a po chvíli zamířil do kabiny.

Patera věří, že tým si případně poradí i bez něho. "Hráli jsme tak prakticky celou sezonu, ale je to samozřejmě rozdíl, protože Jarda je pan hokejista a v těch těžkých zápasech nám ohromně pomůže."

Respekt a ostych už ze sebe setřásli i Jágrovi noví parťáci v kabině. "Mohu potvrdit, že kluci už fungují na ledě jako jeho spoluhráči. Sám jsem to zažil třikrát při stávce v NHL. Teď ale když vezmu třeba ten předposlední zápas na Slavii, tak kluci si začali víc věřit a začali víc mluvit na střídačce i v kabině, ten ostych už opadl," všiml si Patera.

Oficiální stanovisko klubu ke zranění Jaromíra Jágra
Video se připravuje ...

Komplikace je to ovšem pro samotného Jágra, který potřeboval nastoupit ve zbývajících dvou duelech základní části ve středu na jihu Čech i za týden doma proti Prostějovu, aby měl šanci i v případě postupu ve čtvrtfinále a semifinále ve čtyřech zápasech sehrát 15 utkání nutných ke startu v baráži o extraligu.

Takhle musí Kladno případné čtvrtfinále či semifinále jednou zaváhat. Zajímavá situace může nastat, pokud by vyhrálo čtvrtfinále 4:0 na zápasy a v semifinále vedlo 3:0. Ve čtvrtém utkání by totiž v případě vítězství postoupilo do baráže, kde by ale nemohl Jaromír Jágr nastoupit.

Jágr nedohrál utkání s Havířovem! Podívejte se na video zákroku, který ho poslal do kabiny
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud