Miroslav Horák
24. února 2018 • 10:43

Zvládne Jágr střídání s Prostějovem? Podpořit ho přijedou fanoušci z USA

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Česka se o víkendu ze zámoří přivalí obdivovatelé Jaromíra Jágra, proslavení pod názvem Travelling Jagrs. Otázka je, kolikrát a zda vůbec uvidí svoji ikonu v akci. Kladenský útočník ani včera netrénoval a jeho start v dnešním prvoligovém duelu s Prostějovem (16.00) zatuhl v husté mlze. A nikdo přesně neví, jak to poběží dál.



Hokejový velikán s číslem 68 se ocitl v pasti. Po týden staré nehodě v duelu s Havířovem stále není fit, spíš naopak. Tudíž je seriózně ohrožena jeho účast v eventuální baráži o extraligu. Aby do ní šéf Rytířů mohl nastoupit, potřebuje před jejím startem zvládnout 15 duelů WSM ligy. K potřebné cifře nemusí vůbec dojít.

Pokud dnes Jaromír Jágr vynechá partii s Prostějovem, po středeční absenci v Českých Budějovicích půjde o druhé manko v řadě, setrval by na pěti čárkách pracovního výkazu. To by znamenalo nutnost škobrtnutí Kladna v play off, aby se jeho ústřední figura dočkala prolínací soutěže čtyř týmů o účast v extralize.

Jednotlivá kola play off se hrají na čtyři vítězná utkání, už teď je jasné, že Rytíři nesmí postoupit dvakrát 4:0. Kdyby ano, v tom případě by měl Jágr smůlu. Mohou to být ještě zvláštní hry… Samozřejmě, nikde není psáno, že Rytíři dojdou až do finále.

Klíčový je nyní aktuální stav 46letého veterána. Informací je minimum, jak Jágr, tak celé hokejové Kladno v otázce jeho zdraví mlčí.

Přesto lze z dostupných indicií vyvodit závěr, že vůdce týmu se těžko sbírá z následků týden starého ataku havířovského Marka Sikory. Ten hned zkraje utkání kladenské křídlo drsně poslal na hrazení, úplně ho „vypnul“ a vyřídil mu cestu do kabin.

Vedení soutěže odmítlo kladenské stížnosti

Od té chvíle je Jágr mimo tým. Mezitím vedení soutěže odmítlo kladenské stížnosti na verdikt sudích, podle nichž byl zákrok na eso Rytířů v pořádku. „Všechno záleží na Jardovi, celé je to o tom, jak on se rozhodne,“ řekl včera Miloslav Hořava, kouč týmu k Jágrově dnešnímu nasazení.

Pro něj a pro celé Kladno je důležité, že se bez klubové ikony dokáže na ledě postarat. Výhra 4:1 na jihu Čech, vystavěná na hattricku Davida Tůmy, zvoní. Výsledky akce Návrat krále, jak klub majitelovu misi nazval, se od počátku očekávají v play off – mělo se za to, že se Jágr potřebuje po příletu z Kanady, kde toho vinou zraněného kolene moc nenahrál, nejdříve rozehrát.

Zdravotní neduhy údajně znemožňují slavnému útočníkovi absolvovat zátěž celého utkání. Jágr však nutně potřebuje sbírat starty, což vyvolává logickou otázku, zda přistoupí na minimální využití. V reálu to znamená skočit si do zápasu na jedno střídání, na pár vteřin, klidně na jednu, na dvě. Pak bude evidován jako účastník zápasu a další start má v kapse.

V tom případě se v Jágrově hlavě může odehrávat řádný zmatek.

Má to zapotřebí? Hokejista s takovým jménem? Není to nedůstojné? „Jsme připraveni na všechny varianty,“ reaguje Hořava. „Byli bychom rádi, aby šel plnohodnotně hrát, ale chápu, že má zdravotní problémy, podle nichž se musí rozhodnout…“

Třetímu Kladnu začíná play off v úterý proti šestému týmu WSM ligy.

Jágr v Kladně
zápasy/výhry 5/3
body 0+4
plus/minus +4
trestné minuty 0

Oficiální stanovisko klubu ke zranění Jaromíra Jágra
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud