18. března 2018 • 19:21

Kladno padlo s Motorem 2:4, Jágr může do baráže. K. Vary vyřadily Slavii

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Českých Budějovic zvítězili ve čtvrtém semifinále play off WSM ligy na ledě Kladna 4:2 a připsali si první vítězství v sérii. To zároveň znamená, že pokud by se Rytíři přece jen do baráže o extraligu dostali, mohl by do ní naskočit také útočník Jaromír Jágr, jenž si třemi vteřinami v dnešním utkání připsal čtrnáctý start a pro účast v boji o extraligu jich potřebuje minimálně patnáct. V baráži si zahrají také Karlovy Vary, které vyhrály na ledě Slavie 3:0 a sérii ovládly už po čtyřech zápasech.



Motor vykřesal naději a pomohl Jágrovi

Šestačtyřicetiletý Jágr, kterého stále sužují problémy s kolenem, si rychle odbyl tři vteřiny pobytu na ledě a díky tradičnímu nucenému koloritu posledních týdnů má na kontě 14 zápasů. Jen o trošku déle pobyl na hrací ploše zkušený bek Motoru Filip Novák, který už po 35 sekundách obdržel za faul na Redlicha trest na pět minut a do konce utkání za zásah do hlavy a krku.

V dlouhé přesilovce, kterou si Středočeši sami přerušili vyloučením, Rytíři marně dobývali branku hostů, přesto po první třetině vedli zásluhou Kružíka a jeho trefy z deváté minuty. V nástupu do druhého dějství ale fauloval Tůma a Nedorost vyrovnal. Motor měl od té doby mírně navrch a byl nebezpečnější.

Přesto hosté od konce 35. minuty znovu prohrávali, když se rovněž v početní výhodě prosadil Strnad. Do kabin ale odcházeli s jednobrankovým vedením hosté. Nejprve potrestal chybu Rytířů ve 39. minutě Čermák a už o 39 vteřin později dokonal obrat Heřman. Toto zatmění domácích se nakonec ukázalo jako rozhodující pro celý zápas.

Na začátku třetí třetiny mohl vyrovnat Kloz, jenže brankář Kváča byl proti. Netrvalo dlouho a klid hostům dodal druhou dnešní trefou zkušený Nedorost. Domácí se snažili vrátit do zápasu, ale nebylo jim přáno. Závěr mohl ještě zdramatizovat Strnad, ani on však Kváču nepřekonal.

Góly

Domácí: 08:06. Kružík, 34:52. J. Strnad

Hosté: 21:22. Nedorost, 38:13. Čermák, 38:52. Heřman, 42:41. Nedorost

Sestavy

Domácí: Cikánek (Kopřiva) – Štich (A), Svedlund, Štindl, Kehar, Lenďák, F. Matula – Redlich, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma (C) – M. Hořava, Machač, Zikmund – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr (A) – Jágr.

Hosté: Kváča (Gába) – Kutlák (C), F. Novák (A), Fillman, Vráblík, Pavlin, Čáp – Čermák, Vampola, Nedorost (A) – Heřman, Rob, Jonák – Dostálek, Galamboš, Martin Novák – L. Květoň, Vlček, Nejezchleb.

Rozhodčí

Veselý, Zubzanda – Belko, Špringl

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

4956 diváků

Jágr o koleni, ale i baráži. Že jsem chtěl, aby Kladno prohrálo? To vůbec, já už chtěl mít dovolenou, smál se
Video se připravuje ...

Energie si po roce zahraje o návrat do extraligy

V Edenu se zaplněný kotel karlovarských fanoušků radoval z první trefy v 25. minutě. Střelu kapitána Václava Skuhravého vyrazil Frodl pouze před Petra Stloukala, který puk doklepl do odkryté branky. Domácí reklamovali Stloukalovo údajné kopnutí do puku, ale rozhodčí gól uznali.

Tlak hostů vyústil v druhou branku 17 vteřin před koncem druhé části. Útočník Tomáš Rachůnek si od mantinelu vybruslil až před Frodla, který na jeho zakončení nestačil.

V závěrečné třetině Energie kontrolovala hru a Pražané už dvougólové manko nedokázali smazat, přestože v závěru to i díky přesilové hře a odvolání Frodla zkoušeli v šesti. Konečnou podobu skóre stanovil Flek do prázdné branky. Novotný v play off vychytal čtvrté čisté konto a v osmi duelech obdržel stejný počet branek.

Góly

Domácí:

Hosté: 24:51. Stloukal, 39:43. T. Rachůnek, 59:17. Flek

Sestavy

Domácí: Frodl (Polívka) – Barák, Pohl, J. Drtina (A), J. Novák (C), Kasík, J. Holý, Ryzák – Račuk, Šagát, M. Kadlec – L. Krejčík, Nedvídek, Z. Doležal – Jankovský, Šafránek, Šmerha – J. Doležal, Kubica, M. Ondráček.

Hosté: F. Novotný (Závorka) – Podlipnik, Šenkeřík, M. Rohan (A), Plutnar, Krejčí, Kovačevič, Pajk – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Osmík, Skuhravý (C), Gríger – O. Beránek, Tuominen, Vrdlovec.

Rozhodčí

Doležal, Petružálek – Beneš, Štofa

Stadion

Návštěva

1985 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud