19. července 2018 • 12:22

Jágr už trénoval s Kladnem! Má rád výzvy, chce hrát od začátku sezony

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární útočník Jaromír Jágr absolvoval první ostrý trénink na ledě s hokejisty prvoligového Kladna. Ačkoliv se cítil hodně unavený po dlouhém období bez hokeje, věří, že se dokáže dostat natolik do formy, aby hrál od začátku sezony. Potíže s kolenem, jež ho sužovaly během minulého ročníku, Jágra zatím nijak neomezují.



Šestačtyřicetiletému Jágrovi v uplynulé sezoně zkomplikovaly zdravotní problémy působení v NHL. Po odchodu z Calgary se vrátil do Kladna, ale odehrál jen pár zápasů a při tvrdém zákroku havířovského Marka Sikory si nešťastně přisedl koleno.

Od poloviny února tak byl mimo hru s poraněnými vazy v pravém koleně a poškozeným meniskem. Starty sbíral jen po vteřinách kvůli pravidlu, aby mohl případně naskočit do baráže, což se nestalo.

"Řeknu to takhle - kdo má rád výzvy, tak mu rád přenechám moje tělo a může si to zkusit. Není to jednoduché. Nečekal jsem žádné zázraky, ale byl jsem rád, že jsem dnešní trénink přežil. Udělám pro to ale maximum a věřím, že se to bude den ode dne zlepšovat," řekl Jágr novinářům.

Olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa odhadl, že návrat do dobré kondice a celkové pohody mu zabere zhruba dva měsíce. Úvodní zápas základní části WSM ligy čeká Rytíře 8. září proti Frýdku-Místku. "Věřím, že než začne sezona, tak se dokážu připravit natolik, abych mohl odehrát zápas. Alespoň takový je můj plán," dodal Jágr.

Jaromír Jágr na lavičce pozoruje spoluhráče z Kladna
Jaromír Jágr na lavičce pozoruje spoluhráče z Kladna

Jágr na ledě jako první! Legenda je zpět, zapojila se do tréninku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud