Michal Koštuřík
Premium
26. července 2018 • 04:50

Vsetín jde po extralize! Má peníze, zajímavé cizince, padají vtipy o Zlíně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vichr vane od Lapače. Ve WSM lize nebudou táhnout jen starty Jaromíra Jágra, nýbrž i zmátořený Vsetín, který staví kádr pro comeback do extraligy. Angažoval schopné borce z českých klubů i z ciziny, žádnou „low cost“ kvalitu. Na střídačce dál majestátně stojí olympijský šampion Jiří Dopita. Nahlas se mluví o semifinále, ale může to jít i výš. Touha po nejvyšší soutěži je veliká. A peníze jsou. „Bylo by krásné, kdybychom zabojovali o baráž,“ říká jednatel Daniel Tobola.



V předchozím ročníku jako nováček splnili cíl, zahráli si play off. Ve čtvrtfinále je vyškolily Karlovy Vary 4:0 na zápasy, takže se ve Vsetíně začalo budovat znova. Nabídky dostali lepší hráči, klub sahal i do zahraničí.

Pomohl kontakt na bývalého brankáře Sasu Hoviho, jenž doporučil posily z Finska. Najednou je ze šestinásobného mistra jeden z favoritů první ligy. „Na papíře to vypadá zajímavě,“ připouští kouč Luboš Jenáček, jenž vede tým spolu s Jiřím Dopitou.

Mezi fanoušky už padají fórky, že si za rok vymění soutěž se Zlínem. Zatímco soused z druhé strany kopce Sirákov ekonomicky i hráčsky chudne, na Lapači nastává obroda. Silný sponzor, zapálení funkcionáři, rekonstrukce stadionu, investice do kádru a trenérů. Rozjeté to mají na Valašsku dobře.

Když si chtěli v přípravě poměřit síly s regionálním rivalem, zlínský trenér Robert Svoboda to zamítl. Důvod? Neměl zájem o divácky i herně vyostřené derby před ligou.

Jasně že si o tom za kopcem mysleli své. Ale hodili to za hlavu a chystají se na ročník, který může být přelomový. Vsetín logicky navyšuje ambice. Najal v rámci možností to nejlepší, co bylo dostupné na trhu. S týmem trénuje i brankář Miroslav Svoboda. Další posila?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud