Jaroslav Kalina
14. srpna 2018 • 20:10

Jágrův návrat po léčení šrámů. Zvládl celý zápas, do pohody je ještě daleko

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tentokrát to už nebyl jen povinný start na pár vteřin. Po skoro půl roce léčení šrámů legendární útočník Jaromír Jágr nastoupil poprvé do plnohodnotného hokejového zápasu. V přípravě na novou sezonu si kladenský matador odbyl premiéru na ledě Ústí nad Labem. Skončila však porážkou. Rytíři totiž venku padli 4:6. Na ostříleném lídrovi Kladna s pověstným číslem 68 byla znát velká chuť a odhodlání, ale do své herní pohody měl na severu Čech ještě daleko.



Góly

Domácí: 05:02. Davídek, 23:52. Chlouba, 42:18. Chrpa, 44:55. Zukal, 56:17. Chlouba, 59:31. Havel

Hosté: 10:20. Kaut, 26:45. Redlich, 30:25. Redlich, 32:29. Strnad

Sestavy

Domácí: Dlouhý (Groh) – Vágner "C", Hes, Zukal, Weinhold, Březák, Jeřábek, Mlčoch, Zdvořáček – Melka, Roubík, Severa – Merta, Vrdlovec "A", Volf – Chrpa, Chlouba, Havel – Krliš, Davídek, Tůma.

Hosté: Stahl (Jiroušek) – Kehar, Volráb, Veber, Zelinger, Svedlund, Hořava, Zich – Jágr, Vampola "A", Kubík – Vildumetz, Zikmund, Strnad "C" – Redlich, Kaut, Kružík – O. Bláha, Š. Bláha, Hajný.

Rozhodčí

M. Novák, Luczków – Janíček, Biederman.

Stadion

Zimní stadion Ústí nad Labem

Návštěva

1 451 diváků

Stále není zcela fit a v plné síle, i přesto se ale Jaromír Jágr rozhodl, že se již pořádně zapojí do přípravy a se svými spoluhráči odehraje utkání. „Chci začít co nejdřív, jedině tak se do toho dostanu. Bude to trápení, ale i výzva,“ prozradil už před zápasem olympijský šampion z Nagana v rozhovoru pro iSport.cz.

Chvíle návratu na led nastala v úterý, kdy Kladno odcestovalo na přípravný duel s ústeckým Slovanem.

Na legendu českého hokeje se přišlo v Ústí podívat 1451 diváků. Na tamním zimním stadionu se všichni přihlížející hlasitě radovali, když uslyšeli slavné jméno. Při následném příchodu na led sklidil Jágr velký potlesk.

Jágr opět na ledě! Jak si legenda vedla při přípravě na ledě v Ústí?
Video se připravuje ...

V následujících chvílích ale nastalo přesně to, co šestačtyřicetiletý forvard předpovídal. Hokejový velikán se trápil. Puk se nelepil na hůl, do zběsilých stíhání rychlejších soupeřů se ani nepouštěl.

V 7. minutě hry byla kladenská ikona před zraky všech lidí dokonce obrána o puk. Kotouč z Jágrovy hole uloupil o dvacet let mladší útočník David Merta, který si vzápětí vysloužil potlesk od ústeckých fanoušků.

Dvojnásobný mistr světa se však nevzdal a poprvé od 17. února, kdy byl zraněn po zásahu havířovského centra Marka Sikory, odmakal celý zápas. Na ideální formě bude muset Jágr ve svém úctyhodném hokejovém věku zřejmě ještě pořádně dřít. Určitě udělá maximum, aby byl 8. září při prvním kole první Chance ligy naplno připraven.

Jágr: Proč stále hraju? Mám zodpovědnost k lidem a dětem v klubu
Video se připravuje ...

Souboj Jaromíra Jágra s ústeckým Antonínem Melkou
Souboj Jaromíra Jágra s ústeckým Antonínem Melkou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud