Jaroslav Kalina
15. srpna 2018 • 14:37

Hráč, který parádně obral o puk Jágra: Moc příjemné. Je úžasné, že stále hraje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé v kariéře se postavil proti legendě a hned ji dokázal na ledě setřít. Hokejový útočník David Merta v úterý nastoupil se spoluhráči z Ústí nad Labem proti Kladnu. Společně s Rytíři dorazil na sever Čech i Jaromír Jágr, který si odbyl premiéru v přípravě na novou sezonu. „Je nesmírně šikovný, silný a velice chytrý hráč. Jen mě mrzí, že jsem se s ním na ledě nepotkal víckrát,“ prozradil své dojmy o dvacet let mladší hráč po výhře 6:4. Při jednom kontaktu s kladenskou ikonou na sebe dokázal strhnout pozornost všech 1451 diváků.



Probíhala 7. minuta zápasu a ústecká družina musela v početní nevýhodě čelit útoku Rytířů. Tažení na branku domácích vedl legendární hráč s číslem 68, který sice stále není v ideální formě, ale v útočném pásmu umí zahrozit kdykoliv.

Když se Jágr chystal zpracovat puk a vzápětí vymyslet útočnou akci, postavil se mu do cesty bránící forvard David Merta, který ani na moment nezaváhal a slavnému soupeři parádně uloupil kotouč z hokejky.

„Chtěl mi udělat kličku, ale čekal jsem to, puk jsem mu tedy vypíchl a vyhodil ven z pásma. Nakonec z toho nebylo nic a my jsme ubránili oslabení. Je to megastar a každého člověka určitě potěší, když takovému soupeři překazí šanci. Bylo nesmírně příjemné sebrat puk hráči, jakým je Jarda Jágr,“ culil se šestadvacetiletý odchovanec ústeckého Slovanu.

Reakcí na Mertův zákrok byl obrovský potlesk tamních fanoušků. Z respektu vůči Jágrovi se někdejší mládežnický reprezentant nesložil. Stejně jako celý tým, který nakonec dokázal Kladno porazit. „V první chvíli jsme byli takový vyjukaný, ale potom jsme Jágra brali tak, že je to hráč jako každý jiný. Myslím, že jsme se s tím dobře poprali. Odevzdali jsme dobrý výkon a nakonec po zásluze vyhráli,“ řekl Merta.

Jágr opět na ledě! Jak si legenda vedla při přípravě na ledě v Ústí?
Video se připravuje ...

Ke stále hrajícímu šestačtyřicetiletému matadorovi však chová obrovskou úctu a respekt. „Je až neuvěřitelné, že se do toho Jágr ještě pouští. Musí být neuvěřitelně trénovaný, když v takovém věku to na ledě vydrží. I my mladší hráči cítíme, že trénování a následné hraní je velice náročné. Nesmírně ho obdivuji za to, že hru takhle zvládá,“ uvedl křídelník Severočechů o svém dvě dekády starším soupeři.

Merta si obrovsky váží toho, že si proti živoucí legendě může ještě zahrát. „Pro mě osobně a celou naší ligu je obrovskou ctí, když tady hraje takový hokejista. Pořád od něj můžete něco odkoukat a je velice příjemné, když se s ním střetnete na ledě,“ prozradil jeden z nejlepších ústeckých střelců minulé sezony.

Na nový ročník první Chance ligy se velice těší. Pokud se nic nezmění, tak se ještě minimálně čtyřikrát v základní části utká s Jágrem na hřišti. „Hlavně doufám, aby Jardovi vydrželo zdraví. Naše soutěž s ním bude skvělá. Jistě přitáhne spoustu lidí. S celým týmem se nemůžeme dočkat,“ dodal Merta.   

Souboj Jaromíra Jágra s ústeckým Antonínem Melkou
Souboj Jaromíra Jágra s ústeckým Antonínem Melkou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud