2. prosince 2018 • 21:30

Kladno - Frýdek-Místek 3:1. Rytíři se opět radují. Plekanec nebodoval

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhé víkendové výhry se dočkali i bez bodového podílu hvězdné posily. Kladenští hokejisté zvítězili v předehrávce 31. kola první Chance ligy 3:1 nad Frýdkem-Místkem a dostali se tak na dostřel vedoucí Jihlavě, na kterou nyní ztrácí "jen" tři body. Tomáš Plekanec ve svém druhém zápase v dresu Rytířů po návratu ze zámoří tentokrát nebodoval. O výhře Středočechů rozhodl mladičký odchovanec Šimon Jelínek.



Plekanec, který byl v sobotu prvním střelcem zápasu, se tentokrát bodově neprosadil. Odehrál téměř 24 minut a měl znovu výbornou bilanci na vhazování, když z 28 buly prohrál boj o kotouč pouze devětkrát. Po sobotní návštěvě 4357 diváků jich tentokrát zavítalo do ochozů 3025.

I když nebodoval, nabídl jim tentokrát Plekanec to nejlepší z defenzivní stránky své hry, když odbránil v součtu takřka čtyři minuty v oslabení s čistým štítem, z toho hodně času dokonce ve třech. "To jsou důležité detaily. Někdy není důležité dát gól, ale dobře to odbránit a pomoct jinak. Jsem rád, že to vzadu funguje, hrajeme celkem dobře," pochvaloval si Plekanec.

Hosté na vlně čtyř výher za sebou šli do vedení v 19. minutě zásluhou Christova. Už o 50 sekund později ale Zikmund srovnal krok. Vítězný gól dal ve druhé části Jelínek, v 52. minutě pak potvrdil další kladenskou výhru Nash.

Díky úspěšnému obratu si Rytíři, stále hrající bez majitele Jaromíra Jágra, připsali již pátou výhru po sobě a dotáhli se za vedoucí Jihlavu na pouhé tři body. Dukla, která sestoupila z extraligy, ale sehrála o zápas méně. Ve středu nastoupí v Přerově.

"Pokud bude šance, tak by bylo dobré postoupit na první místo, ať máme co nejlepší výchozí pozici na play off," uvedl Plekanec, který se však pro nejbližší období přesune do Brna, za které může hrát v extralize. "Teď tam pojedu a domluvím se s (majitelem a trenérem) Liborem Zábranským, jak to uděláme. Nic konkrétního v tuhle chvíli nevím. Podřídím se, aby to nerozbouralo cokoliv ani v jednom ani v druhém mančaftu. Hlavně abych byl zdravý a mohl oběma týmům pomoci," přál si Plekanec.

V týmu úřadujících šampionů by mohl dokonce prožít mimořádně atraktivní debut - Kometa přivítá ve čtvrtek v televizní předehrávce 25. kola Spartu. A vedle obvyklého třaskavého náboje, jejž duely obou soků mívají, by byl ve hře z Plekancova pohledu i další faktor - Pražané ho rovněž toužili získat na výpomoc do svých řad.

"Vůbec nevím," odvětil Plekanec na dotaz, jak moc ho tato možnost láká. "Teď mám za sebou dva zápasy za Kladno a určitě si chci odpočinout. A v pondělí se domluvím s Liborem (Zábranským). Slyšel jsem, že si někdo myslel, že budu hrát ve všech zápasech za Kladno i za Kometu. To v žádném případě. Bude to rozložené, abych stihl do 15. února odehrát deset zápasů v Kladně. Jinak budu pravděpodobně hrát v Brně," uvedl Plekanec.

Zdravotně se cítí obstojně. Problematická záda zátěž dvou utkání ve dvou dnech vydržela, byť do optimální pohody má dlouholetá opora Montrealu ještě daleko. "Zdraví jakž takž drží, i když to není úplně ono, jak bych chtěl. Ale je dobrý, že budu mít teď pár dní volno. Věřím, že to bude lepší," prohlásil Plekanec.

Góly

Domácí: 19:38. Zikmund, 23:36. Jelínek, 51:38. Nash

Hosté: 18:48. Christov

Sestavy

Domácí: Brízgala (Cikánek) – Zajíc, Nash, Zelingr, Svedlund, Veber, Kehar – J. Strnad, Vampola, Zikmund – Machač, Plekanec, Kubík – Redlich, T. Kaut, Kružík – Jelínek, Vildumetz, Hajný.

Hosté: L. Daneček (Hlaváč) – Husák, Haman, Zahradníček, Bartko, Krisl, L. Kovář, D. Stránský – Kofroň, Novotný, Rudovský – Hladonik, Mikulík, Christov – J. Kalus, Peterek, Klimša – Kuťák, Raška.

Rozhodčí

Souček, Ondráček – Kreuzer, Horažďovský

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

3025 diváků

Gólová premiéra Tomáše Plekance! Takhle trefil šibenici proti Litoměřicím
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud