12. března 2019 • 20:35

Vsetín zvládl sedmý zápas a postupuje, Prostějovu dal šest gólů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vsetína porazili v rozhodujícím sedmém čtvrtfinále první ligy Prostějov 6:2, vyhráli sérii 4:3 na zápasy a v boji o extraligovou baráž je čeká od pátku souboj s Motorem České Budějovice. Druhou semifinálovou dvojicí tvoří vítěz základní části Jihlava s Kladnem.



Valaši, kteří skončili v dlouhodobé soutěži druzí, sice ztratili v sérii vedení 3:1, ale v klíčové domácí bitvě se doma rychle uklidnili. V sedmé minutě otevřel skóre při vyloučení Dušana Žovince nejlepší střelec základní části Luboš Rob. V polovině úvodní části zvýšil David Březina.

Po 73 vteřinách druhého dějství upravil při trestu Daniela Koláře Vít Jonák na 3:0. V 29. minutě se prosadili poprvé Jestřábi a v početní výhodě pěti proti třem překonal Davida Gábu Filip Hanták. Za pět minut v další přesilovce snížil na rozdíl jediného gólu Marek Račuk.

Za 19 sekund ale odpověděl Radim Kucharczyk a v závěrečném dějství si Valaši hlídali náskok. Navíc v závěru ještě vylepšili skóre Ondřej Kopta a při vlastním oslabení do prázdné branky Vojtěch Šilhavý.

"Jsme strašně šťastní. Spadl nám obrovský balvan ze srdce, protože cíl byl dostat se do semifinále. Po výborné základní části jsme šli z druhého místa, případné vypadnutí by bylo samozřejmě zklamání," řekl trenér Vsetína Martin Jenáček klubovému webu.

"My jsme věděli, že Prostějov bude velmi silný protivník, protože hrál všechna utkání proti nám v základní části výborně. Vůbec mě nepřekvapuje, že to šlo do sedmého zápasu. Musíme se připravit na Motor, rychle zregenerovat a dát se do kupy. My nekončíme a pokusíme se udělat pro úspěch co nejvíce," dodal Jenáček.

V semifinále druhé nejvyšší soutěže se šestinásobný mistr představí poprvé od roku 1994. Tehdy Vsetín postoupil do extraligy a po sestupu v roce 2007 a krachu se teprve předloni dostal z druhé ligy do první.

Góly

Domácí: 06:08. Rob, 10:15. Březina, 21:13. Jonák, 33:49. Kucharczyk, 55:26. Kopta, 59:21. Šilhavý

Hosté: 28:38. Hanták, 33:40. Račuk

Sestavy

Domácí: Gába (Šelepněv) – J. Drtina, Mikuš, Teper, Slováček (A), Jeřábek, Frolo, Hryciow – Rác, Kucharczyk (A), Theoret – Rob, Pechanec, Jonák (C) – Březina, Šilhavý, Kopta – Vítek, Pitule, Karafiát.

Hosté: Neužil (Huf) – Havlík, Čáp, Žovinec, D. Kolář, Husa, P. Krejčí, Bažant – Krejčiřík, Račuk, Žálčík – Hanták, Pšenička, Dvořáček – Starý, Divíšek (A), Nouza (A) – Venkrbec (C), V. Meidl, Prokeš.

Rozhodčí

Kubičík, Wagner – Bosák, Maštalíř

Stadion

Zimní stadion Na Lapači

Návštěva

4670 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud