22. března 2019 • 20:40

Kladno je v baráži, pomohl i Jágrův gól. O extraligu si zahraje také Motor

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna vybojovali na ledě Jihlavy výhru 4:2. Přidali tak rozhodující čtvrté vítězství v semifinálové sérii play off první ligy a postoupili do baráže o Tipsport extraligu. Poslední gól Rytířů dal po přihrávce Tomáše Plekance Jaromír Jágr. S Pardubicemi, Chomutovem a Kladnem se o nejvyšší soutěž utká také Motor České Budějovice, který zdolal Vsetín na jeho ledě 2:0 a celou sérii vyhrál, stejně jako Kladno nad Jihlavou, 4:1 na zápasy.   



Středočeši i Českobudějovičtí usilují o návrat do extraligy už delší dobu. Kladno sestoupilo v roce 2014 a teprve loni si proklestilo cestu až do baráže, ale v ní skončilo s odstupem poslední.

České Budějovice přišly o účast mezi elitou po přesunu týmu spolu s extraligovou licencí během léta 2013. Motor se dostal do baráže v letech 2015 a 2017, ale v obou případech tabulku rovněž uzavíral.

Jihlava odehrála proti Kladnu v boji o naději povedenou první třetinu, jenže Středočeši v ní byli efektivnější. Hned zkraje viděli diváci dvě sóla. Martina Osmíka vychytal Lukáš Cikánek a po chvilce se nenechal zahanbit ani jeho jihlavský protějšek David Honzík proti Jakubu Strnadovi.

V 10. minutě otevřel skóre brzy po buly Tomáš Harkabus, když se trefil parádně z mezikruží, jenže elán Dukly zchladil už po 65 sekundách dorážkou Antonín Melka. Domácím pak zásluhou přesilovky a velkého tlaku téměř tři minuty zatápěla formace Rytířů s Plekancem a Jágrem.

Pak měli Jihlavští štěstí, když Tomáš Redlich trefil tyčku, jenže chvilku poté se ujal Strnadův pokus a bylo to 1:2. Obrat navíc ve druhém dějství potvrdil při přesilovce Brendon Nash. V nástupu do třetí části se sice Dukla dostala ještě na dostřel díky povedené ráně Josefa Skořepy, jenže pak zblízka po Plekancově nahrávce uklidnil hosty Jágr.

Hokejisté Českých Budějovic ve třech úvodních zápasech série ani jedinkrát neinkasovali, ale ve čtvrtém utkání před svými fanoušky místo završení postupu selhali a prohráli 3:4.

Dnes přišla náprava. A dokonce počtvrté s čistým štítem. V první bezbrankové třetině měl první možnost domácí Tomáš Pitule, na druhé straně trefil Martin Heřman tyč. Rozhodlo se v nástupu do druhé části, kdy hosté dvakrát udeřili.

Nejprve na začátku 24. minuty posadil Jihočechy na koně Cody Bradley, jemuž ale ke gólu vydatně pomohla nepřesná rozehrávka Vsetínských ve vlastním obranném pásmu. Ve 26. minutě domácí propadli znovu a dokonce v oslabení je nachytal Martin Beránek.

Lukáš Endál pak trefil ještě tyč, ale ani tento kousek štěstí domácím ke zvratu nepomohl. V 54. minutě mohl Jiří Drtina odčarovat kouzlo gólmana Petra Kváči, také jeho pokus ale zastavila branková konstrukce.

Góly

Domácí: 09:31. Harkabus, 40:22. Skořepa

Hosté: 10:31. Melka, 17:52. J. Strnad, 30:47. Nash, 46:09. Jágr

Sestavy

Domácí: Honzík (Brož) – J. Pohl, Štebih, Matějíček, Kajínek (A), J. Holý, Suchánek, Půža – Pekr, Skořepa (C), Hrníčko – Anděl, Čachotský, Harkabus – Bezúch, A. Zeman, Jiránek (A) – Osmík, M. Hlinka, Klíma.

Hosté: Cikánek (Brízgala) – Kehar, J. Říha, Zajíc, Nash, P. Hořava, Lakos, Hajný – Jágr (A), Plekanec, Redlich – Melka, Vampola (A), J. Strnad (C) – Jelínek, Machač, Svedlund – Kružík, T. Kaut, Kubík.

Rozhodčí

Zubzanda, Kubičík – Hejl, Podrazil

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

5 644 diváků

Jágr o postupu do baráže: Splnili jsme jeden krok, ten nejdůležitější je před námi
Video se připravuje ...

Kladenská děkovačka! Plekanec odjel na saních
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 23:04. Bradley, 25:34. Beránek

Sestavy

Domácí: Gába (Šelepněv) – Mikuš, J. Drtina, Hryciow, Teper, Frolo, Jeřábek, Jenáček – Karafiát, Kucharczyk (A), Rác – Jonák (C), Pechanec, Rob – Kopta, Šilhavý, Březina – Vávra, Pitule, Vítek.

Hosté: Kváča (Strmeň) – Vydarený (A), M. Jandus, Kutlák (C), Plášil, Pýcha, Pavlin, Kachyňa – Čermák (A), R. Přikryl, Heřman – P. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Babka – Beránek, Dančišin, Doktor.

Rozhodčí

Wagner, Souček – Bosák, Maštalíř

Stadion

Zimní stadion Na Lapači

Návštěva

4120 diváků

Na zimním stadionu v Jihlavě sledovaly úspěch Kladna i přítelkyně hokejistů. Vlevo Lucie Šafářová, vpravo Veronika Kopřivová. Na zápas zavítala také Olga Lounová (v kšiltovce)
Na zimním stadionu v Jihlavě sledovaly úspěch Kladna i přítelkyně hokejistů. Vlevo Lucie Šafářová, vpravo Veronika Kopřivová. Na zápas zavítala také Olga Lounová (v kšiltovce)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud