15. května 2020 • 10:58

Výtisk pokračuje! Bude kapitánem Litoměřic, k angažmá pomohl i svaz

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Jan Výtisk, který na začátku května předčasně ukončil své angažmá v extraligových Vítkovicích, bude hrát za prvoligové Litoměřice. Osmatřicetiletý juniorský mistr světa, který získal s Libercem i extraligový titul, bude kapitánem Stadionu.



„Musím přiznat, že jsem se na začátku hodně bál, protože jsem si nedokázal představit, že bychom se mohli domluvit s tak kvalitním hráčem. Ekonomická otázka totiž vždycky hraje hodně důležitou roli. Nakonec jsem ale byl mile překvapen tím, že Honzu předložená nabídka od začátku zajímala. A to bylo podle mého na celém jednání rozhodující,“ uvedl předseda Litoměřic Daniel Sadil na klubovém webu.

Severočeský klub bude i v příští sezoně úzce spolupracovat s Českým svazem ledního hokeje (ČSLH) a budou v něm působit juniorští hráči, kteří by se měli představit na mistrovství světa do 20 let. I proto se na Výtiskovu angažmá podílel i svaz.

Co si myslíte o Výtiskově novém angažmá? Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz >>>

„S Honzou se dobře znám, a když jsme se spolu bavili, co a jak u něj bude dál, napadlo mě, jestli by neměl chuť se zapojit do svazového projektu. Ve svém věku už pomalu přemýšlí, co bude dělat po konci kariéry, a navíc si teď dělá trenérskou licenci, proto ho tato myšlenka zaujala. Slovo nakonec dalo slovo a já mám z jeho angažování velkou radost,“ uvedl prezident ČSLH Tomáš Král.

Ostravský rodák odehrál v extralize včetně play off 1057 zápasů, ve kterých vstřelil 40 branek a přidal 104 přihrávek. Hrál za Vítkovice, Spartu, Karlovy Vary, Plzeň, Třinec a Liberec. Vedle titulu získal i stříbro a dva bronzy.

„Slibuju si od něj především to, že bude kapitánem. Takového hráče jsme tu nikdy neměli. I když samozřejmě nechci opomenout Petera Jánského, který je také velmi zkušený a úspěšný. Honza Výtisk ale má ještě větší zkušenosti. Myslím, že bude nesmírně platný. Nejen na ledě, ale i v kabině. Bude to on, kdo bude radit mladým hráčům a půjde příkladem, aby talentovaní hokejisté měli motivaci a viděli, kam až to mohou z Litoměřic dotáhnout,“ dodal Sadil.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana pátečního deníku Sport Titulní strana pátečního deníku SportFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud