21. dubna 2021 • 20:00

Jihlava - Kladno 2:5. Premiérová výhra Rytířů, zářili Plekanec a Marosz

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna vyhráli ve třetím utkání finále první ligy v Jihlavě 5:2 a snížili stav série na čtyři vítězné zápasy na 1:2. Gólem a dvěma asistencemi se na úspěchu podílel kapitán Rytířů Tomáš Plekanec. Tým devětačtyřicetiletého hrajícího majitele Jaromíra Jágra tak nepovolil Dukle v přímém souboji o účast v extralize mečbol. Čtvrtý zápas se hraje ve čtvrtek od 17:30 opět v Jihlavě, série pak bude pokračovat v neděli v Kladně.



Dukla se prosadila hned z první šance v utkání v 58. vteřině. Strejček uvolnil Lichance, který bekhendem překonal Košarišťana. Kladenská jednička se vrátila do branky poté, co ve druhém utkání dostal přednost Brízgala. Domácí byli i nadále nebezpečnější a zvýšit mohli Pekr či Illéš. Rytíři se radovali z vyrovnání v 11. minuty, kdy Žukov vyrazil Fryeovu střelu na pravý kruh k Melkovi, který zamířil do odkryté branky.

Středočeši byli aktivnější, neprosadili se ale při Illéšově vyloučení a v 19. minutě po Jágrově přihrávce v úniku ztroskotal Plekanec na Žukovovi. Kladno otočilo stav 19 sekund před koncem první třetiny v oslabení. Po Plekancově asistenci se dostal sám před ruského gólmana Machala a prostřelil jej mezi betony. S devíti góly v play off unikl v čele tabulky střelců Melkovi, který se mu předtím vyrovnal.

Choreo jihlavských fanoušků během třetího finále s Kladnem
Choreo jihlavských fanoušků během třetího finále s Kladnem

Na začátku druhé části se Rytíři ubránili i 21 sekund ve třech proti pěti. Hned po skončení dlouhé početní výhody trefil Čachotský bekhendem levou tyčku. Ve 28. minutě při druhém Illéšově trestu skóroval Plekanec a poslal Kladno do dvoubrankového náskoku.

Za 29 sekund ale dostal Duklu zpět na kontakt také střelou z pravého kruhu Pekr. Početní výhodu hostů při Marešově pobytu na trestné lavici zkrátil Snuggerudův faul, v 36. minutě při Lichancově vyloučení už Rytíři udeřili. Po Plekancově střele se prosadil z dorážky Marosz.

Na začátku závěrečného dějství šel pykat Bukač a Kladno bylo blízko třetí využité přesilovky, ale po Machalově střele pomohla Žukovovi levá tyčka. Další možnost pojistit náskok vítěze základní části měl Marosz. Na druhé straně přestřelil z pozice mezi kruhy Jiránek a po průniku Vítězslava Brože kryl Košarišťan Čermákovo zakončení. Dukla se při Račukově vyloučení připravila o přesilovku Dundáčkovým faulem. Ve zkrácené přesilovce hostů ujel Marosz a zvýšil svým druhým gólem v utkání na 5:2. V 57. minutě mohl Marosz dovršit hattrick, ale z otočky minul.

Góly

Domácí: 00:58. Lichanec, 28:03. Pekr

Hosté: 10:35. Melka, 19:41. Machala, 27:34. Plekanec, 35:22. Marosz, 50:06. Marosz

Sestavy

Domácí: Žukov (Jan Brož) – D. Kolář, Bukač, Dundáček, Mareš, Bilčík, Strejček, Eliáš – T. Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský, Lichanec, T. Havránek – Jiránek, M. Zadražil, Pekr – Chlubna, Čermák, Vítězslav Brož.

Hosté: Košarišťan (Brízgala) – Frye, Mikliš, Snuggerud, V. Sorokin, Suchánek, S. Zacharčuk, Zelingr – Machala, Plekanec (C), Jágr (A) – Kubík, Marosz, Hlava – Melka, Pitule, Račuk (A) – Š. Jelínek, Machač, Bílek.

Rozhodčí

Pešina, Čech – Hanzlík, Zídek

Stadion

CZ LOKO Aréna, Jihlava

HC Dukla Jihlava Vše o klubu ZDE Rytíři Kladno Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud