7. dubna 2022 • 20:00

Jihlava - Vsetín 3:4. Venkrbec trefil výhru. Dukla marně dotahovala

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vsetína vyhráli třetí zápas finále play off první Chance ligy 4:3 nad Jihlavou a v sérii o postup do baráže o extraligu vedou 2:1 na zápasy. Valaši na hřišti Dukly vedli už na začátku 6. minuty o dva góly, mužstvu z Vysočiny se ale povedlo duel několikrát zdramatizovat. O vítěznou trefu se ve druhé třetině postaral útočník Matouš Venkrbec. Čtvrtý duel je na programu v pátek od 17:30.



Do první šance se dostal v úvodu domácí Čachotský, který se po zranění vrátil do sestavy Dukly stejně jako Tomáš Harkabus a Cachnín, ale jeho dorážku zblokoval Venkrbec. Přesně po čtyřech minutách hry se dostali do vedení naopak hosté; z pravého kruhu skóroval Zeman. Už za 61 sekund zvýšil náskok Valachů střelou z otočky z pozice mezi kruhy Jonák.

Vsetín se pak ubránil při vyloučení Hořanského, ale v 18. minutě už Dukla snížila. Zadražil našel zpoza branky bekhendem Helta, který překonal Gábu. O 48 sekund později fauloval Kowalczyk u mantinelu Hryciowa a pro oba zápas skončil. Otřesený obránce Valachů odešel do kabiny a domácí bek dostal trest na pět minut a do konce utkání.

Po Jonákově faulu ještě v první třetině přerušil dlouhou přesilovku hostů Jonákův faul a při hře čtyř proti čtyřem mohl vyrovnat Helt. Ale ve 23. minutě v pokračující výhodě vrátil hostům tečí Březinovy střely dvoubrankový náskok Venkrbec. Za 104 sekund Jihlava opět snížila. Čachotský přihrál za levý kruh kapitánovi Skořepovi, jenž zamířil přesně. V 35. minutě se však dostal po Jonákově střele k dorážce Venkrbec a upravil na 4:2.

Jihlava se marně snažila odpovědět. Jetě ve druhé třetině se neprosadila při Jerofejevsově trestu a ve třetí třetině nevyužila přesilovky při trestech Vlacha a Zemana. Dočkala se až příliš pozdě, protože Čachotský se prosadil z dorážky až vteřinu před koncem.

Góly

Domácí: 17:34. Helt, 24:27. Skořepa, 59:59. Čachotský

Hosté: 04:00. A. Zeman, 05:01. Jonák, 22:43. Venkrbec, 34:41. Venkrbec

Sestavy

Domácí: Žukov (A. Wolf) – Bilčík, L. Mareš, Kowalczyk, Eliáš, Kachyňa, Dundáček, Chvátal – Čachotský (A), Skořepa (C), T. Havránek – T. Harkabus (A), M. Zadražil, Helt – F. Seman, Menšík, Vítězslav Brož – Cachnín, M. Juda, P. Čermák.

Hosté: Gába (D. Sachr) – Smetana, Ondračka, J. Říha, Jerofejevs, Hryciow, Štach (A), J. Jenáček – Jonák (C), Venkrbec, Rob – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek – Berger, R. Vlach, A. Zeman – Hořanský, D. Březina, Vítek.

Rozhodčí

Zubzanda, Pilný – Štofa, Beneš

Stadion

CZ LOKO Aréna, Jihlava

HC Dukla Jihlava Vše o klubu ZDE

VHK Vsetín Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud