1. dubna 2023 • 20:11

Vsetín - Zlín 4:3p. Velký obrat na úvod finále Chance ligy! Rozhodl Klhůfek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vsetína vstoupili doma vítězně do finále první ligy a zdolali ve valašském derby Zlín 4:3 v prodloužení, přestože prohrávali už 1:3. V čase 65:37 rozhodl v přesilové hře svým druhým gólem v utkání zlínský odchovanec Pavel Klhůfek. Za Berany, kteří usilují po roce o návrat do extraligy, dvakrát skóroval Denis Kindl. Druhý zápas série na čtyři výhry se hraje v neděli od 17:00 opět ve Vsetíně.



Vsetín se ujal vedení v čase 4:02, kdy Miroslav Holec ze záporného úhlu o brankář Daniela Hufa poslal puk do branky. Odpovědět mohl vzápětí Tomáš Pospíšil a v ještě větší šanci Jakub Apolenář, který se dostal po přihrávce Tadeáše Talafy do úniku, ale Tomáš Vošvrda jeho bekhendový blafák vytěsnil. Apolenář ještě nahodil puk z rohu a z brankoviště jej musel odvrátit Šimon Jenáček.

Další velkou možnost měl v 9. minutě Daniel Gazda, který se prokličkoval před Vošvrdu, ale forhendový zakončením trefil levou tyč a domácí opět odolali. Zlín se pak ubránil při vyloučení Martina Langa.

Ve druhé části nejdříve hostující Zdeněk Sedlák mladší bekhendem z dorážky trefil boční konstrukci. Na Hufovi potom ztroskotal Jan Berger a ve 26. minutě bylo vyrovnáno. Talafa našel zpoza vlastní branky na útočné modré čáře Petra Kratochvíla, který z levého kruh překonal Vošvrdu.

Za 95 sekund Berani otočili stav. Roman Půček šel pykat za faul na Hufa a po 15 vteřinách využil přesilovou hru střelou z pravého kruhu Denis Kindl. Vyrovnat mohl v početní výhodě Holec, ale zlínský gólman jeho ránu kryl. Na druhé straně neprostřelil Vošvrdu Jakub Husa.

Jiří Říha ze Vsetína se v závěru třetí třetiny dostal do konfliktu se zlínskou střídačkou
Jiří Říha ze Vsetína se v závěru třetí třetiny dostal do konfliktu se zlínskou střídačkou

Zlínskou přesilovku při Smetanově vyloučení přerušil faulem Bedřich Köhler a stav se neměnil. V 38. minutě byl blízko zvýšení náskok hostů Martin Lang, který trefil horní tyč.

Další možnost Beranů měl v úvodu třetí části Sedlák a ve 43. minutě už střelou z pozice mezi kruhy upravil Kindl svým druhým gólem na 3:1. Za 187 sekund se domácí vrátili do hry. Klhůfek po pravé straně ujel Talafovi a dlouhým blafákem do forhendu překonal Hufa.

Zlín potom sice odolal při Husově trestu, ale v 52. minutě vyrovnal po Holcově střele z dorážky Roman Půček. V čase 54:41 při přesilovce fauloval Sedláček u mantinelu Jiřího Říhu a po trestu na pět minut a do konce utkání se hosté ubránili v dlouhém oslabení a zápas dospěl do prodloužení.

V něm se nejdříve Vsetín ubránil při Říhově trestu z času 59:55 za potyčku s hráčem ze zlínské střídačky. Potom šel pykat po vyhození puku do hlediště zlínský Martin Novotný a po 15 sekundách využil přesilovku střelou z pravého kruhu Klhůfek.

Hlasy trenérů:

Jiří Weintritt (Vsetín): „Chtěli jsme v tomto prvním utkání vyhrát. V první půlce jsme neměli takovou produktivitu. Prohrávali jsme o dva góly, z toho jsme se dokázali zvednout a v prodloužení to otočit na svou stranu.“

Oldřich Horák (Zlín): „Je to škoda. Dnes jsme zápas měli dotáhnout. Hráli jsme dobře, byly tam dobré věci. V takovém zápase si s vyrovnaným výsledkem musíme poradit. Pak v prodloužení jsme měli přesilovku, kterou jsme nevyužili. Následně jsme nabídli přesilovku domácím, kteří ji využili.“

Góly

Domácí: 04:02. Holec, 45:57. Klhůfek, 51:55. Půček, 65:37. Klhůfek

Hosté: 25:27. Kratochvíl, 27:02. Kindl, 42:50. Kindl

Sestavy

Domácí: Vošvrda (Žukov) – Říha, Hryciow, O. Němec (A), Jenáček, Krajčík, Smetana (A), Česánek – Rob, Bērziņš, Jonák (C) – Půček, Klhůfek, Holec – Berger, Š. Bláha, Hořanský – Číp, Lichanec, Jenyš.

Hosté: Huf (Kořének) – Husa, Gazda (A), Suhrada, Zbořil, Novotný, Talafa, Riedl – Kratochvíl, Kindl, Z. Sedlák – Lang, P. Sedláček, Mrázek – Frömel, Hejcman, Pospíšil (A) – Apolenář, Sadovikov, Köhler (C).

Rozhodčí

Bejček, Veselý – Bohuněk, Hnát

Stadion

Zimní stadion Na Lapači, Vsetín

Návštěva

5400 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud