4. dubna 2023 • 15:24

Hejtman chce zklidnit fanoušky Vsetína a Zlína: Změňte přístup!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neukázněnými hokejovými fanoušky a incidenty na stadionech se zabývala i Bezpečnostní rada Zlínského kraje. Policisté při sobotním derby mezi Vsetínem a Zlínem ve finále první ligy zadrželi devět lidí kvůli přestupkům. Příznivci se dostávali do potyček a při odjezdu zlínských fanoušků někdo rozbil okna autobusu kamenem. Hejtman Radim Holiš (ANO) dnes vyzval fanoušky ke sportovnímu a slušnému fandění. Kluby by podle něj neměly neukázněné fanoušky na stadiony pouštět.



„Situace s některými fanoušky není vůbec dobrá. Chci apelovat na to, abychom jako kraj ukázali, že umíme fandit sportovně, slušně a hlavně bez urážek, vulgarit a násilností, které se bohužel teď objevily. Pokud někdo jde na hokej, aby se tam vyřádil nebo někomu ublížil, tak si vybral špatné místo. To je jasný vzkaz bezpečnostní rady, že takovéto způsoby chování nebudeme absolutně tolerovat,“ uvedl hejtman.

Vedení kraje chce také vyvinout tlak na vedení klubů, aby neukázněné fanoušky na stadion nepouštěly. Podle Holiše jsou nástroje, jak to ovlivnit, jde zejména o podporu a financování sportu. Podle hejtmana není vyloučeno, že pokud budou kluby mít neukázněné fanoušky, budou mít problémy, aby od kraje dostaly finanční podporu, jakou měly v minulosti. Oba kluby vyzvaly své fanoušky ke zklidnění emocí.

„Žádám fanoušky, aby změnili přístup. Pokud se chtějí vyřádit, aby našli jiný způsob než to, že budou házet kamení a ničit majetek druhého klubu v našem kraji,“ uvedl Holiš.

Vedení kraje je podle krajského radního Jiřího Jaroše (Piráti) v kontaktu s generálními manažery obou klubů. „Ať si fanoušci svátek hokeje užijí a ať se rozhodne na ledě, ne aby se rozhodovalo v hledišti. Věříme, že to bude oslava hokeje a že se situace zlepší,“ uvedl Jaroš. Další dva zápasy finále se za vyrovnaného stavu 1:1 budou hrát ve středu a ve čtvrtek ve Zlíně.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud