6. dubna 2023 • 20:30

Zlín - Vsetín 4:2. Hosté dvakrát vedli, ale domácí otočili a mají mečbol

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Zlína porazili ve čtvrtém finálovém utkání první ligy doma Vsetín 4:2 a jediná výhry je dělí od triumfu v druhé nejvyšší soutěži. Její vítěz si zajistí účast v baráži o extraligu proti Kladnu. Berani bojují o návrat mezi elitu po loňském sestupu po 42 letech. Vítěznou branku vstřelil v 38. minutě útočník Tomáš Pospíšil, který se dnes trefil dvakrát. Zlín může rozhodnout v sobotu, kdy se hraje od 17:00 ve Vsetíně.



Do sestavy hostů se poprvé ve finále zařadil finský útočníku Riku Sihvonen, nahradil Pavla Jenyše. V úvodu neproměnili šance domácí Petr Kratochvíl a Martin Lang, hosté se ubránili i při vyloučení Borise Česánka a v 8. minutě se ujali vedení. Po akci Michala Hryciowa po pravé straně a bekhendové přihrávce se trefil z pozice mezi kruhy Jan Berger. První početní výhodu při pobytu Víta Jonáka na trestné lavici nevyužili ani Berani.

V úvodu druhé části se dostal po kombinaci domácích před Maxima Žukova Denis Kindl, ale ruský gólman zasáhl lapačkou. V čase 21:21 už se Zlín dočkal vyrovnání. Tomáš Pospíšil se od levého mantinelu přes Davida Kajínka dostal až před branku a překonal vsetínského gólmana. Vzápětí pokus Martina Langa v přečíslení zblokoval Česánek.

Ve 24. minutě šel pykat na dvě plus dvě minuty Kindl a hosté po 34 sekundách prvního trestu využili přesilovku a podruhé vedli. Obránce Martin Novotný v souboji před brankoviště nešťastně přikopl puk před odkrytou branku Raku Čípovi a ten snadno skóroval.

Vsetín mohl svůj náskok zvýšit. Po Sihvonenově střele z levého kruhu pomohlo domácímu Danielu Hufovi břevno a ve 28. minutě po dorážce Luboše Roba i pravá tyč. Další vsetínskou šanci měl Štěpán Bláha.

V čase 32:08 naopak odpověděli Berani. Mikuláš Zbořil vyslal z obranného pásma na útočnou modrou čáru Petra Mrázka, jenž se trefil z pravého kruhu. V 38. minutě otočil stav střelou z levého kruhu Pospíšil. Zlín ještě v závěru druhé části odolal při vyloučení Jiří Suhrady.

V úvodu třetí třetiny se ubránili Berani i při trestu Bedřich Köhlera a ve 45. minutě mohl pojistit náskok po Mrázkově přihrávce Kratochvíl, jenže trefil levou tyč. Vsetín se marně snažil smazat ztrátu a ztroskotával na defenzivě domácích či Hufovi. Musel se také bránit při Říhově vyloučení a poté nevyužil sám početní výhodu při Kindlově pobytu na trestné lavici. O pojistku výhry Beranů se postaral 76 sekund před koncem Kratochvíl, který při power play Vsetína trefil z vlastního obranného pásma prázdnou branku.

Ohlasy trenérů:

Oldřich Horák (Zlín): „Měli jsme slušný začátek. Měli jsme tři slibné šance, které jsme mohli proměnit a jít do vedení. Bohužel jsme pak nepokryli hráče mezi kruhy a prohrávali jsme 0:1. Na začátku druhé třetiny jsme srovnali. Bohužel pak přišlo vyloučení a možná sporný gól z brankoviště. Těžko říct, podíváme se na to. Kluci bojovali, vytvořili jsme si další šance, které jsme proměnili. Pak jsme to dobře ubránili a konec jsme si pohlídali.“

Jiří Weintritt (Vsetín): „Jsme samozřejmě zklamaní, protože jsme dvakrát vedli. Myslím, že jsme byli lepší týmem, který byl v pohybu. Bohužel jsme udělali dvě chyby, které jsme teď dva tři měsíce neudělali, a dostali jsme z toho dva góly. Potom už jsme se těžko vraceli do zlínského brankoviště.“

Góly

Domácí: 21:21. Pospíšil, 32:08. Mrázek, 37:13. Pospíšil, 58:44. Kratochvíl

Hosté: 07:48. Berger, 23:51. Číp

Sestavy

Domácí: Huf (Kořének) – Husa, Gazda (A), Novotný, Zbořil, Suhrada, Talafa, Riedl – P. Sedláček, Sadovikov, Köhler (C) – Kratochvíl, Kindl, Z. Sedlák – Lang, Luža, Mrázek – Apolenář, Hejcman, Pospíšil (A).

Hosté: Žukov (Vošvrda) – Hryciow, Říha, Česánek, O. Němec (A), Kajínek, Jenáček, Krajčík – Jonák (C), Vávra, Rob – Holec, Klhůfek, Sihvonen – Hořanský, Š. Bláha, Půček – Lichanec, Berger, Číp.

Rozhodčí

Petružálek, Pilný – Bohuněk, Hnát

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

7000 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud