Michal Koštuřík
22. dubna 2023 • 09:00

Zlín už loví posily. Vrátí se syn slavného otce, o střelce Berani přijdou 

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je konec. A vlastně začátek. Ve Zlíně už se dělá na tom, aby to s návratem do extraligy klaplo za rok. První posily už jsou podepsané. Primárně zaujme jméno centra Romana Vlacha (33), jenž se do mateřského klubu podle zdrojů iSport.cz vrací po sedmi letech.



Děkovačka s fanoušky byla dojemná. Říhovo mužstvo, které v baráži nemělo síly na větší odpor Kladnu, zaplněný zimák vytleskal. Ovací se dočkal také Daniel Gazda, jenž podle ověřených informací mizí do Komety. Tam bude jeho spoluhráčem opět útočník Petr Kratochvíl, jediný střelec Beranů v baráži. Brno, odkud ve Zlíně hostoval, na něj uplatnilo opci.

Jak tedy bude vypadat kádr pro nový ročník Chance ligy? Rozhodně zajímavě. V zákulisí se pracuje na příchodech i odchodech. Jistý je comeback Romana Vlacha, jenž v předchozím ročníku ničil své rodné město góly v dresu Jestřábů z Prostějova. Byť to měl ve Zlíně i kvůli osobě otce (bývalého skvělého hráče a trenéra Rostislava Vlacha) vždy složité a nikdy úplně nenaplnil vysoká očekávání, zkusí prorazit znova. Vyzrál a v útoku má patřit mezi klíčové persony.

Další borec do první či druhé formace dorazí z Komety. Čtyřiadvacetiletý Jan Süss dohrával sezonu v Přerově, kde zapsal ve 34 startech 10 bodů (7+3). Do Brna se naopak vrací bojovat o místo další forvard Petr Kratochvíl, byť o něj měl trenér Miloš Říha eminentní zájem. Stejně jako o Lukáše Žalčíka, nejlepšího hráče Šumperka. Ten ale podle posledních informací nakonec nepřijde.

Třinec - Kometa: Süss využil ležérní obrany a snížil, 4:1
Video se připravuje ...

Hostování v nejvyšší soutěži skončilo zkušeným útočníkům Antonínu Honejskovi (Plzeň) a Jiřímu Ondráčkovi (Kometa), ovšem ani s jedním z nich údajně Berani nepočítají. Jejich budoucnost se bude řešit. Zdeněk Sedlák junior, syn Říhova asistenta, se vrací do Plzně a preferuje angažmá v extralize. Hostování ze západu Čech končí také Martinu Langovi. Obranu posílí Zdeněk Čáp z Kolína. 

Každopádně to dvojnásobný extraligový mistr zkusí v dalším ročníku znova. Hodlá hrát na špici a jít do případné baráže lépe nachystaný. Se širším a kvalitnějším kádrem. I tak to bude svízelná cesta. Půjde po ní s týmem opět kouč Říha, jenž Berany vytáhl z bahna až na vrchol Chance ligy. „Pokud chceme jít na postup, musíme mít kádr jednoznačně širší a vyrovnanější,“ uvedl. „Hráče už máme podepsané, ale nemůžu je prozradit. Baráž nám ukázala, že budeme ještě muset přivést další dva tři hodně kvalitní. Konkurence pak bude velká a hráči se s tím budou muset poprat.“

PSG Berani Zlín Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí:

Hosté: 21:06. Indrák

Sestavy

Domácí: Huf (Kořének) – Husa, Gazda (A), Novotný, Zbořil, Riedl, Suhrada, Talafa – Kratochvíl, Kindl, Sedlák – Lang, Sedláček, Mrázek – Heš, Hejcman, Pospíšil (A) – Frömel, Sadovikov, Köhler (C).

Hosté: Brízgala (Bow) – Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Ticháček, Sotnieks – Kubík, Plekanec (C), Jágr – M. Procházka, Klepiš, Indrák – Michnáč, Filip, Zikmund (A) – Beran, Pytlík, Bláha – Brodecki.

Rozhodčí

Hejduk, Šindel – Hynek, Šimánek

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud