28. srpna 2008 • 20:02

Konec hokeje v Brně?

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva týdny před zahájením prvoligové soutěže hrozí hokejové Kometě Brno odchod z moravské metropole a v nejčernějších scénářích se mluví o zániku klubu.



Majoritní vlastník čerstvého finalisty Tisport Cupu Libor Zábranský dnes podle internetových stránek klubu již vyškrtl město Brno z názvu.

Na vině je spor klubu se společností Starez, která spravuje halu Rondo a také pronajímá na celou sezonu na stadionu stánky s občerstvením.

Vedení Komety si stěžuje na majitele občerstvení, který při prvoligových hokejových zápasech čepuje nepovolené jedenáctistupňové pivo a prodává nápoje v PET lahvích, které házejí fanoušci na ledovou plochu. Klub musí potom za chování svých fanoušků platit pokuty.

"Chceme mít v den zápasu kontrolu nad děním na stadionu. Není možné, aby měl občerstvení v rukou subjekt, jehož jednání nemůžeme ovlivnit. Pokud nebudeme mít možnost plnit stoprocentně roli hlavního pořadatele, tak v Brně hrát nebudeme," řekl ČTK Zábranský, který vyslovil i ultimátum.

"Pokud se v nejbližší době neuzavře nová smlouva a situace se nezmění, budeme nuceni uvažovat o přesunu či prodeji hokeje v Brně. Sezona začíná za dva týdny, jednání nikam nevedou," dodal.

Zábranský také kritizoval brněnské radní, že ze slíbené částky patnácti milionů na umožnění vstupu do hokejové extraligy dostal klub zatím zhruba čtvrtinu a tu ještě může čerpat pouze na mládežnický hokej, přičemž nemůže být použita ani na platy trenérů mládeže.

Situací se zabýval i brněnský primátor Roman Onderka, který na setkání s novináři přiznal, že Kometa zatím ze slibované částky 15 milionů dostala zhruba čtyři miliony do mládežnického hokeje.

"Zbývající částka se rozdělí do konce roku. Pokud by pan Zábranský vyvedl hokej z Brna, tak by udělal největší marketinkovou chybu svého života. Situaci vnímám jako uplatnění tlaku pana Zábranského, aby měl větší podporu města," tvrdí primátor Onderka.

Aktuální zápasy
Články odjinud