15. ledna 2009 • 12:30

Prvoligový klub v Mostě je na prodej

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mostecký prvoligový klub je na prodej. Většinový vlastník severočeského týmu Technické služby města Mostu se rozhodl prodat devadesátiprocentní podíl ve společnosti starající se o provoz seniorského A-týmu a vyhlásil na něj výběrové řízení.



"Hledají strategického partnera pro hlavní tým," řekl dnes ČTK jednatel prvoligového klubu Valerij Korol. Vedení Technických služeb se rozhodlo odprodat podíl na základě rozhodnutí svého vlastníka, kterým je město Most. Přesun druhé nejvyšší soutěže do jiného města by ale prý neměl hrozit. "Jednou z podmínek je, že tým tady zůstane," uvedl Korol.

Prodej podílu v klubu by měl pomoci vyřešit jeho ekonomické problémy a zlepšit i postavení Mostu v první lize. Tým je na třináctém místě tabulky a má i potíže s nedostatkem hráčů. Klub se sice před sezonou dohodl na spolupráci s extraligovými kluby z Litvínova a Karlových Varů, ta ale zatím podle Korola moc nefunguje.

"Není to tak, jak bychom si představovali. My jsme momentálně v problémech, potřebujeme pomoci, ale je to spíše tak, že oni si od nás berou hráče, když potřebují. Je to jednostranné," podotkl jednatel a generální manažer v jedné osobě.

Zájemci o vstup do klubu mají čas do 31. ledna, dokdy musejí předložit písemnou nabídku. "Dva zájemci už volali a ptali se, jak to tady chodí. Uvidíme, jestli podají nabídku," dodal Korol.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud