2. prosince 2009 • 18:49

Hokejisté Havířova odmítli nastoupit k zápasu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté prvoligového klubu Havířov Panthers stávkují a dnes nenastoupili k mistrovskému utkání proti Benátkám nad Jizerou. Důvodem je podle vedení klubu dvanáctidenní skluz ve výplatách.



K zápasu místo seniorů nastoupil juniorský tým.Ekonomické problémy se s Havířovem táhnou dlouhodobě. Hráči kvůli nevyplaceným mzdám zvažovali stávku už v létě, ale přistoupili k ní až nyní.

"Dnes dopoledne nás informovali, že nenastoupí z důvodu dvanáctidenního zpoždění platby. Proto byli nuceni nastoupit junioři," řekl ČTK jednatel klubu Petr Folta.Podle něj je současný stav zapříčiněn chybějící splátkou od reklamního partnera havířovského klubu.

"Měli jsme obdržet nějaké prostředky, ale ty nedorazily. Hráči proto nedostali výplatu. Přesto se mi jejich jednání jeví dost nestandardně," uvedl Folta. Vedení klubu se prý hráče snažilo požádat o posunutí platby, ale ti nesouhlasili.Jak dlouho stávka hokejistů potrvá, není jasné. "Nevíme. Samozřejmě se to snažíme řešit," konstatoval Folta.

Finanční potíže Havířov provázejí dlouho. Kvůli dluhu na výplatě v létě útočník Petr Vala na klub dokonce podal u Krajského soudu v Ostravě návrh na insolvenční řízení, který ale po pár dnech sám stáhl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud