5. listopadu 2010 • 04:00

Rvačka na Vysočině, ochranka bila i dívky

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ošklivou dohru mělo středeční prvoligové derby na Vysočině mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou. Ochranka po zápase ostře zasáhla proti fanouškům hostů.



„Zákrok byl zbytečně tvrdý. Na zápase jsem nebyl, ale ze záběrů pořízených TV Nova není patrné nic, co by dávalo podnět k tak tvrdému zásahu proti našim fanouškům,“ řekl Bedřich Ščerban, jednatel Dukly.

Cesta domácích hráčů do kabin vede přímo pod kotlem příznivců hostujícího celku. Na jaře tu létaly popelnice, tentokrát vzduchem prosvištělo několik kelímků, naplněných údajně i jinými tekutinami než nápoji.

Ochranka zasáhla proti fanouškům Dukly hodně tvrdě Ochranka zasáhla proti fanouškům Dukly hodně tvrděFoto Repro tn.cz

Pořadatelé pak napadli fanoušky, mezi nimi i ženy a děti. „Požádali jsme příslušnou agenturu o vysvětlení,“ dodal Ščerban.

„Jsem rád, že ochranka takhle zasáhla, a že to je stejná ochranka jako v Jihlavě. Musíme chránit další diváky a takové věci ze stadiónů vymýtit, i za cenu trošku tvrdšího zákroku. Pořád lepší, než tu mít průšvih jako loni,“ uvedl pro tn.cz havlíčkobrodský manažer Augustin Žák.

 

Ščerban: Pořadatelská služba zakročila vůči fanouškům celkem tvrdě

„Byla tu Nova, pouštěli mi to, z těch záběrů není vidět nic neadekvátního. Pořvávali na sebe, tam je to udělané tak hloupě, že hráči jdou do kabin pod kotlem hostů. Pokřikovali, letěly na ně dva kelímky, ale plastové, prázdné, ochranka ještě v hledišti celkem dost tvrdě zasáhla.“

„Oslovili jsme příslušnou agenturu, aby nám vysvětlili, proč zasáhli vůči našim fanouškům takovým způsobem. Ze záběrů, které máme k dispozici není patrné nic, co by se nějak výrazně vymykalo. Když pominu ty drobnosti, které nikomu neublíží natolik, aby pořadatelé museli diváky takovým způsobem zpacifikovat. Zákrok byl zbytečně tvrdý.“

Vyprodaný stadión, polovina lidí z Jihlavy, provokovali výkřiky „Kdo je tady lepší“.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud