27. srpna 2008 • 20:29

Mladá Boleslav podlehla Kometě Brno

Autor: čtk
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté prvoligové Komety Brno se stali prvním finalistou letního Tipsport Cupu, když dokázali zvítězit na ledě favorizované Mladé Boleslavi 2:0.



Vítěznou branku vstřelil ve 35. minutě Michal Černý, lví podíl na dnešní výhře Komety měl bezchybný brankář Alexandr Hylák.

Domácí vedeni Jaromírem Šindelem, který zaskočil za Jiřího Šejbu, jenž byl na exhibici v Rusku, začali s velkou chutí.

V úvodu zahrozil nadvakrát Handlovský, ale vzápětí musel na trestnou lavici Tomas a hosté několikrát prověřili Cháberu. Krátce poté, co se síly vyrovnaly, mohli otevřít skóre Mocek a Benda, Hylák však Kometu zachránil dalšími výbornými zákroky.

V 15. minutě se ocitl po pěkné kombinaci v šanci Nouza, vylámal si však zuby znovu na Hylákovi. Brankář hostí byl nadále v permanenci a o chvilku později mu musel poděkovat kapitán Kántor, který nabídl domácím přečíslení dvou na jednoho při vlastní přesilovce.

Na začátku 19. minuty hráli Středočeši 82 vteřin v pěti proti třem, skóre však nezměnili.

První gól přinesla až druhá třetina, kterou zahájila krátká potyčka fanoušků v hledišti. Ve 33. minutě hrálo dlouho v převaze dvou hráčů v poli Brno, když Bauera doprovodil na trestnou lavici již za 29 sekund Posmyk, a na rozdíl od domácích byla Kometa úspěšná.

Kántorovu střelu ještě dokázal Chábera vytěsnit, ale opuštěný puk na kraji brankoviště dorazil bekhendem pod horní tyčku Černý.

Dobrou šanci na zvýšení náskoku měl ve 47. minutě při přesilovce Kostourek, Cháberu však neprostřelil. Vzápětí se domácím otevřela šance na vyrovnání, když se v krátkém sledu provinili proti pravidlům Polodna a Mikel.

Z přesilovky čtyři na tři ani ze 46 vteřin dlouhé dvojnásobné početní výhody však kromě dalších výtečných zákroků Hyláka nebylo nic.

V 54. minutě si vzala domácí lavička oddechový čas, tlak Boleslavi přinesl přesilovky, ale v jedné z nich ujel na druhé straně Padělek a přesnou ranou zpečetil postup Komety.

Brno alespoň částečně vrátilo soupeři těsnou prohru 3:4 na zápasy z jarního semifinále první ligy. "Na začátek sezony jsme viděli z obou stran dobrý zápas. Hokej měl vše, co má mít, tedy náboj, střelbu, rychlost, přesilovky. Myslím, že jsme byli šťastnější, že jsme jednu z nich proměnili a soupeře to nalomilo. Rozhodujícím činitelem zápasu byl Saša Hylák, jež hlavně v oslabeních chytil spoustu věcí. Myslím, že za tu bojovnost jsme si výhru zasloužili," řekl kouč vítězů Vladimír Kýhos.

Asistent domácího kouče Leo Gudas souhlasně přikývl. "Samozřejmě, že nás dostal na kolena první gól, ale především naše nedisciplinovanost a několik útočných faulů, které tam neměly být," uvedl Gudas.


Brno se finále utká 2. září s lepším z dvojice Karlovy Vary - Znojmo, o němž se rozhodne ve čtvrtek.

Mladá Boleslav - Kometa Brno 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 35. M. Černý (Kántor), 59. I. Padělek (Zubíček). Rozhodčí: Hribik - Čížek, Kis. Vyloučení: 9:12. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2311.


Mladá Boleslav: Chábera - Kočí, Marušák, Mocek, Bauer, Posmyk, Lukáč, Drábek, Jindra - Konečný, Štrba, Handlovský - Benda, Tomas, Kubeš - P. Barinka, M. Čech, Boháč - Nouza, T. Sýkora, Eiselt. Trenéři: J. Šindel a Gudas.

Brno: Hylák - Kepný, Zubíček, Houdek, Mikel, Lhotský, Kántor, Morava, David - Klimt, I. Padělek, Sedlák - Haluza, Švagrovský, Brabenec - M. Černý, Barus, Mikšan - Vondráček, Kostourek, Polodna. Trenéři: Kýhos a Lukeš.



Články odjinud


Články odjinud