2. září 2008 • 20:00

Kometa Brno vyhrála Tipsport Cup

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté extraligového Znojma prohráli ve finálovém utkání Tipsport Cupu s Kometou Brno 4:5 po třetinách 2:1, 2:1 a 0:3.



Nečekaný obrat v úvodu závěrečné třetiny v podobě tří gólů zajistil prvoligovým hokejistům Komety Brno vítězství ve finále letního Tipsport Cupu ve Znojmě nad extraligovými Orly 5:4. Přitom Znojmo mělo po dvě třetiny zápas pod kontrolou a vedlo už 4:2. Kometa je v historii letních hokejových pohárů prvním týmem z nižší ligy, který tuto soutěž vyhrál.

Zkušenější Znojmo diktovalo v úvodu tempo hlavně zásluhou Dopitova útoku, který se prosazoval chytrou nátlakovou hrou. Právě Dopita v 6. minutě našel přesnou přihrávkou Erata, jenž polovysokou střelou překonal bezmocného brankáře Hyláka.

Ohlasy po utkání čtěte zde>>>

Kometu sice hnaly do útoku téměř dvě tisícovky jejích příznivců, Brňané se ale dostávali do tempa jen pomalu. Navíc v 16. minutě po nedorozumění v obraně inkasovali druhou branku z hole střelecky aktivního Erata. O 69 sekund později se už Kometa střelecky chytla a Kostourek poprvé překonal brankáře Trvaje.

Obdobný průběh měla i druhá třetina, v níž diktovalo tempo aktivnější Znojmo. Střelecky produktivní první útočná řada Orlů si ve 24. minutě připsala další branku: po akci Erata s Dopitou skóroval Selingr.

Houževnatě hrající Kometa se ale nevzdávala, přidala na bojovnosti i důrazu. Po přihrávce Lhotského korunoval zvýšenou aktivitu Brňanů druhou brankou Mikšan. Oba týmy předváděly na úvod sezony velice pohledný a útočný hokej. Herní vzestup Komety ale v závěru druhé třetiny zmrazil čtvrtým gólem brněnský odchovanec ve službách Znojma Haman.

Prvoligová Kometa navzdory dvoubrankovému manku nerezignovala a v úvodu závěrečné třetiny spustila střelecký uragán. Ve 41. minutě skóroval Černý, o dvě minuty později vyrovnal Klimt a v 50. minutě prošel po vhazování mezi zadáky Znojma Kostourek, který navzdory faulu stačil vystřelit.

Trvaj jen kotouč vyrazil a dojíždějící Polodna bekhendem posunul Kometu překvapivě poprvé do vedení. Znojmo se na rozdíl od prvních dvou třetin střelecky vytratilo, jediným zábleskem byla tyč, kterou trefil Svoboda.

Sedm minut před koncem po výpadku proudu se na deset minut Hostan aréna ponořila do tmy. Ani přestávka ale Znojmo nevyburcovala ke zvratu. Orli se neprosadili ani v přesilovce, výraznější tlak si vypracovali až v závěrečných čtyřiceti sekundách při power play, ale brankář Komety Hylák svůj tým v rozhodujících chvílích podržel.

Znojemští Orli - Kometa Brno 4:5 (2:1, 2:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 6. R. Erat (Dopita), 16. R. Erat, 24. Selingr (R. Erat, Dopita), 35. Haman (Svoboda) - 18. Kostourek (Morava), 27. Mikšan (Lhotský), 41. Černý (Lhotský), 43. Klimt (I. Padělek), 50. Polodna (Kostourek). Rozhodčí: Husička (Bryška, Chytil). Vyloučení: 5:9, navíc Švrček (Znojmo) 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Sestavy:

Znojmo: Trvaj - Švrček, Tesařík, Chvátal, Rýgl, Mojžíš, Kotaška, Mrázek, Štach - Selingr, Dopita, Erat - Plášek, Haman, Svoboda - Procházka, Růžička, Demel - Beroun, Kucharczyk, Čachotský. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Kometa: Hylák - Kempný, Houdek, Zubíček, Mikel, Lhotský, Morava, Kántor, David - Klimt, I. Padělek, Sedlák - Brabenec, Švagrovský, Bakrlík - Mikšan, Barus, Černý - Polodna, Kostourek, Vondráček. Trenéři: Kýhos a Lukeš.



Články odjinud


Články odjinud