2. září 2008 • 21:42

Brabenec: Výsoké cíle nás ještě čekají

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Věděli jsme, že je Kometa silný soupeř, což dokázala postupem do finále. Utkání jsme dobře rozehráli, říká asistent trenéra Znojma Václav Baďoušek.



Za stavu 4:2 jsme měli zápas dotáhnout do vítězného konce," posteskl si po utkání asistent trenéra Znojma Václav Baďouček, který se pozastavil nad hrubými chybami svých svěřenců v poslední třetině, kterými se Orli připravili o vítězství.

"Prohra ale nic neznamená, šlo pouze o přípravu. Ovšem bereme tento výsledek jako varování před zahájením extraligy. Navzdory dnešnímu nevydařenému závěru jsme s účinkováním v Tipsport Cupu spokojeni, neboť jsme odehráli kvalitní zápasy," dodal Baďouček.

Střelec prvních dvou branek Znojma Roman Erat viděl příčiny porážky v nevydařeném úvodu poslední třetiny. "Před poslední třetinou jsme si řekli, že budeme hrát v klidu a do ničeho soupeře nepustíme.

Jenže jsme přišli na led a za dvě minuty dostali dvě branky. Nedokážu říci, zda to bylo podcenění nebo něco jiného. Ale už jsme se nedostali zpátky do tempa a nestačili jsme výsledek otočit," uvedl Erat.

Trenér Komety Vladimír Kýhos připomenul kvality Znojma z předcházejících utkání, v nichž v Tipsport Cupu neztratilo ani bod. "Proto jsme si možná počínali v prvních dvou třetinách zakřiknutě.

O finálovém zápase Znojma o Komety Brno čtěte zde>>>

Mrzel mně hlavně lacino inkasovaný čtvrtý gól. Po přestávce po druhé třetině jsme se uklidnili, neměli jsme co ztratit. Chtěli jsme jen podat co nejlepší výkon.

Vyvarovali jsme se chyb chyb v obraně a nástup nám vyšel nad očekávání. Vítězství v Tipsport Cupu je dobrým odrazovým můstkem do nové sezony. Před startem první ligy jsme získali potřebné sebevědomí," chválil výkon svých svěřenců Kýhos.

Na útočníkovi Komety Kamilu Brabencovi nebyla po zápase patrná žádná velká euforie z vítězství. "Vysoké cíle jsou teprve před námi. Dnes jsme k nim udělali jen první krůček," tvrdil Brabenec, který odmítal předzápasové názory, že i finále Tipsport Cupu bylo pouze přípravou.

"Když už jde někdo na led před televizními kamerami, tak chce být úspěšný. Potvrdili jsme si, že můžeme porážet i extraligové týmy. Diváci byli fantastičtí. Hrálo se nám ve Znojmě jako doma. Takovou podporu ale máme ve všech zápasech," poznamenal Brabenec



Články odjinud


Články odjinud