6. srpna 2009 • 22:02

Tipsport Cup: Mistr z Varů prohrál s Ústím

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Ústí nad Labem zvítězili i ve svém druhém vystoupení v základní skupině B Tipsport Hockey Cupu, když zdolali úřadujícího mistra republiky z Karlových Varů 4:2. Poslední vítěz první ligy tak navázal na úvodní výhru z Mladé Boleslavi a vede skupinu bez ztráty bodu.



V úvodu zápasu se ocitl v dobré šanci karlovarský Hluchý, ale Salfického nepřekonal. V polovině deváté minuty potrestala Energie za deset sekund vyloučení ústeckého Pazourka, když Salfického překonal Zucker.

O sedm minut později vyrovnal bekhendovou střelou Hovorka. Jeho spoluhráč Janků pak v 18. minutě nepřekonal blafákem bývalého ústeckého brankáře Sáblíka a z protiútoku vrátil Západočechům vedení Rohan.

Do druhého dějství vstoupili lépe Severočeši a Šagát mířil do tyčky. Další šance Lvů zneškodnil Sáblík. Tyčku nastřelil v závěru druhé třetiny po brejku i karlovarský Budínský.

Třetí třetinu ovládli domácí. Se střelou Pajiče si ještě dokázal Sáblík poradit, ale v 51. minutě "namazal" puk Šagátovi, který vyrovnal na 2:2.

Za necelou minutu přivedl obránce Gýna dalekonosnou střelou Ústí do vedení. V závěru Salfický skvěle zlikvidoval šanci Kumstáta na vyrovnání a 58 sekund před koncem překonal Sáblíka Alinč, který uzavřel brankový účet zápasu.

2. kolo Tipsport Hockey Cupu - skupina B:

Ústí nad Labem - Karlovy Vary 4:2 (1:2, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 16. Hovorka (Sklenička, Pajič), 51. Šagát, 52. Gýna (Pajič, Hovorka), 60. Alinč (Klobouček, Gýna) - 9. Zucker (Dobroň), 19. Rohan (Zaťovič, Haščák). Rozhodčí: Smitka - Žídek, Podrazil. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 1121.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud