11. srpna 2009 • 21:36

Kometa urvala výhru v prodloužení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až v poslední minutě prodloužení rozhodli hokejisté Komety Brno o svém vítězství 4:3 nad Zlínem ve skupině D Tipsport Cupu. Přesnou trefou se o to postaral útočník Tomáš Klimt.



Zlínu vyšel skvěle vstup do zápasu, když se už po 54 sekundách prosadil dělovkou od modré čáry obránce Hamrlík. Kometa po inkasované brance zlepšila kombinační hru, získala mírnou územní převahu, kterou se jí podařilo skvěle zúročit a za pouhých 98 sekund otočila výsledek. Nejprve vyrovnal Erat, druhý gól zaznamenal po samostatné akci Procházka. V úvodu druhé třetiny přidal po Eratově přihrávce třetí gól střelou od modré čáry Koma.

Zlín, který doposud v Tisport Cupu zaznamenal dvě jasná vítězství, poté přidal na důrazu a vypracoval si několik střeleckých příležitostí. Všechny ale stačil zlikvidovat pozorně chytající Hylák, jenž po půlhodině hry zneškodnil i Leškovo trestné střílení.

V poslední třetině tlak Zlína ještě vzrostl a po střelách Kubiše a Siváka hosté vyrovnali. V závěrečných šesti minutách mohla sice Kometa rozhodnout utkání při třech přesilových hrách, v nich si však počínala v zakončení hodně nedůrazně a na řadu tak přišlo prodloužení. V něm se trefil 38 vteřin před sirénou Klimt.

Liberec poprvé vyhrál

Hokejisté Liberce se ve čtvrtém přípravném utkání na novou extraligovou sezonu dočkali pod vedením nového kouče Jiřího Kalouse prvního vítězství.


V rámci základní skupiny B letního Tipsport Cupu porazili ve vyprodané Svijanské aréně před 1500 diváky Ústí nad Labem 3:2, které tak v soutěži ztratilo první body.

Ústečtí Lvi přitom na libereckém ledě velmi dobře začali a vyhráli první třetinu 2:1. Skóre otevřel ve 12. minutě Novotný, o chvilku později však dokázal při vlastním oslabení odpovědět Bartovič, když bekhendem prostřelil Orcta. V závěru první třetiny však vrátil hostům vedení Kříž, když bleskově využil po 11 vteřinách přesilovku.

Ve druhém dějství však již bylo vše jinak a také Bílí Tygři ukázali, že umí sehrát povedenou početní výhodu. Kašpařík našel ve 27. minutě Rýgla a ten nezaváhal. Jen 12 vteřin před druhou přestávkou se prosadil znovu při oslabení Podkonický a poslal domácí poprvé v utkání do vedení. Jak se později ukázalo, šlo o gól vítězný, neboť ve třetí dvacetiminutovce byli oba gólmani neprůstřelní a skóre se již nezměnilo.

Sparta uspěla v prodloužení

Hokejisté Českých Budějovic prohráli ve svém posledním utkání základní skupiny A s pražskou Spartou 2:3 v prodloužení. Jihočeši vedou skupinu s tříbodovým náskokem na svého dnešního soupeře, ale musí pouze čekat, jak si Sparta povede ve zbývajících dvou utkáních. Třetí Plzeň již na první příčku dosáhnout nemůže, čtvrtý Chomutov by musel vyhrát dvakrát v základní hrací době.

Zatímco Jihočeši představili prakticky nejsilnější sestavu, v níž však po návratu z hostování v Táboře scházel útočník Kůrka, Pražané přijeli bez většiny svých největších opor pouze s 18 hráči do pole.

V první třetině se hrál vyrovnaný hokej. Hosté hrozili především v přesilovkách, domácí Vak zase nastřelil tyč. Po změně stran šla do vedení Sparta, když Hromasovu střelu brankář Turek neudržel a Bolf pohotově napálil kotouč do sítě. Vyrovnání zařídil v přesilovce Květoň, jenž našel místečko nad Cháberovým ramenem. V početní výhodě se ale prosadila i Sparta, která domácí čtveřici dokonale rozebrala a Hrdel zakončoval do prakticky prázdné branky.

V závěrečném dějství si domácí vynutili tlak. Červený s Kotrlou spálili velké šance a uspěl až deset minut před koncem dělovkou Vak. Zápas dospěl do prodloužení, které rozhodl hned po minutě a pěti vteřinách ve prospěch Sparty Langhammer.

Vrchlabí stále bez bodu

Hokejisté Jihlavy po páteční porážce v Pardubicích 0:3 porazili v souboji dvou prvoligových týmů ve skupině C Tipsport Cupu Vrchlabí 2:0 a získali své první body v soutěži. Vrchlabí naproti tomu zůstává bez bodového zisku poslední.

Hosté sice měli v 11. minutě první velkou šanci zápasu, ale do vedení šla ještě do přestávky Jihlava zásluhou Mana. V úvodu druhé třetiny trefil Krupka horní tyčku vrchlabské svatyně, domácí si tak museli počkat na druhý zásah do 41. minuty, kdy se prosadil Bakus. Tentýž hráč mohl výsledek ještě vylepšit, pár vteřin před koncem ale trefil jen tyč.

Chomutov rozdrtil Hradec

Hokejisté Chomutova porazili v utkání základní skupiny A letního Tipsport Cupu v souboji dvou prvoligových celků Hradec Králové vysoko 5:0. Vítězové dnešního zápasu tak mohou ještě pomýšlet na postup ze skupiny, k čemuž však potřebují uspět za tři body ve čtvrtek na ledě Sparty i poté v úterý proti Plzni.

Chomutov položil základ k dnešní výhře již v první třetině, kterou vyhrál díky gólům Tauše a Jeslínka 2:0. V polovině zápasu přidal třetí pojistku Mazanec a ve třetím dějství ještě navýšili rozdíl ve skóre dvěma brankami v krátkém sledu Skořepa a Mikšovic.

Vítkovice těsně zdolaly Znojmo

Hokejisté Vítkovic se udrželi ve hře o postup ze základní skupiny D letního Tipsport Cupu, když dnes zvítězili na ledě Znojma těsně 3:2. K výhře přispěl dvěma góly Marek Kvapil. Znojemští naopak na první bod v soutěži stále čekají.

Vedení zajistil hostům ve 14. minutě Varaďa, jenže v úvodu druhé třetiny Znojmo skóre během pouhých 14 vteřin zcela otočilo. Krátce na to se ovšem poprvé v zápase připomněl Kvapil, který také nakonec rozhodl šťastným zásahem pět a půl minuty před koncem. Hostům nepomohla ani závěrečná snaha power play.

3. kolo Tipsport Hockey Cupu:

Skupina A:

České Budějovice - Sparta Praha 2:3 v prodl. (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky:
28. L. Květoň (Mertl), 51. Vak (Macháček, Gulaš) - 24. Bolf (Hromas), 32. Hrdel (Bolf, Černošek), 62. Langhammer (Hromas). Rozhodčí: Lacina - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Diváci: 2117.

Chomutov - Hradec Králové 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky:
5. Tauš (Skořepa), 19. Jeslínek (Hašek), 32. Mazanec (Pavlas, Jeslínek), 47. Skořepa (Trochta), 49. Mikšovic (Jíra, Eiselt). Rozhodčí: Smitka - Rozlílek, Hynčica. Vyloučení: 5:5 navíc Míka (Chomutov) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 724.

Skupina B:

Liberec - Ústí nad Labem 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky:
15. Bartovič, 27. Rýgl (Kašpařík), 40. Podkonický (Bartovič) - 12. Novotný (Heřman), 20. Kříž (Havlíček). Rozhodčí: Kubeš - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 1500 (vyprodáno).

Skupina C:

Jihlava - Vrchlabí 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky:
16. Man (Rytnauer, Minčák), 41. Bakus (Hodek, Čachotský). Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 461.

Skupina D:

Kometa Brno - PSG Zlín 4:3 v prodl. (2:1, 1:0, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky:
9. Erat (Koma), 10. Procházka, 21. Koma (Erat), 65. Klimt (Brabenec) - 1. Hamrlík (Leška), 45. Kubiš (Leška), 53. Sivák (Vlach). Rozhodčí: Polák - Brabec, Chocholouš. Vyloučení: 6:11, navíc Švrček (Zlín) 10 min. Bez využití. Diváci: 4000.

Znojmo - Vítkovice 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky:
25. Vyletelka (Sedlák), 25. Ostrčil (Janečka) - 14. Varaďa (Burger, Hubáček), 28. Kvapil, 55. Kvapil. Rozhodčí: Blecha - Skopal, Reich. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:1. Diváci: 2200.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud