10. června 2019 • 17:50

Zlatý drak ve druhé lize! Čínský hokejový tým by měl hrát v Berouně

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí nejvyšší hokejovou soutěž v Česku čeká pořádný třesk. Vedle několika nových týmů by se ve druhé lize měl opravdu objevit celek China Golden Dragon, jemuž nabídl účast Český svaz při letošní návštěvě Číny. "Draci" by podle materiálů k novému ročníku, o kterých informoval hokej.cz, měli sídlit v Berouně.



Čínský klub ve druhé hokejové lize? Zajímavé zpestření programu třetí nejvyšší soutěže už je prakticky jisté. Účast Golden Dragon nabídlo vedení Českého hokeje při letošní návštěvě nejlidnatější země světa, smlouvu uzavřel prezident svazu Tomáš Král.

Součástí dohody je především rozvoj česko-čínského programu ledního hokeje. Češi mají totiž významně pomoct Číně v přípravě před blížící se zimní olympiádou 2022.

Nicméně celek Golden Dragon zároveň bude moct hrát jen do konce ledna, takže jeho únorová utkání budou muset být předehrána.

Složení týmů ve druhé lize dozná i další změny. Přihlášku k nadcházejícímu ročníku nepodaly Orlová a Český Těšín, kvůli velkému vytížení ledu mládežnickými celky odmítly účast i Letňany. Nově se tak ve druhé lize objeví Nová Paka, Příbram, která koupila licenci od odstupujícího pražského celku, a právě čínský tým.

Golden Dragon by se měl podle hokej.cz ve skupině Západ utkat s David servisem České Budějovice, Táborem, Pískem, Klatovy, Příbramí, pražskou Kobrou, Nymburkem a Kolínem. Definitivní podoba soutěže bude jasná ve čtvrtek, kdy zasedne výkonný výbor.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud