Michal Koštuřík
14. dubna 2021 • 12:25

Kometa postaví béčko, licence je od Znojma. Zábranský má velké plány

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brněnská Kometa rozšiřuje své impérium. Ve druhé lize bude mít od nové sezony svůj tým. Majitel klubu Libor Zábranský se dohodl se Znojemskými Orly na postoupení licence na třetí nejvyšší soutěž s tím, že do tří let se bude slavit v DRFG Aréně postup do Chance ligy! „Dává nám to smysl a logiku. Pro naše mladé i vzhledem k výstavbě nové haly,“ uvedl Zábranský pro iSport Premium. V zamčené části utkání najdete i rozhovor se znojemským šéfem Pavlem Oherou.



Jeden den se půjde v Brně na extraligu, další na druhou ligu. Oba celky budou mít domov v „Rondu“, společný bude i manažerský aparát. Tohle je výsledek dohody Komety se Znojmem, které se po nedohraném ročníku vrací do mezinárodní Bet-at-home ICE Hockey League (bývalá EBEL). Jak se bude nové mužstvo jmenovat a kdo ho bude koučovat? To se teprve řeší.

Slevování z ambicí se nekoná. Ačkoliv ekonomická krize výrazně postihla i slavnou Kometu, klub se chystá živit dva profesionální týmy. V extraligovém budou ti nejlepší, se startem Petera Muellera proti Břeclavi či Hodonínu fakt nepočítejte.

Ve druhé lize se mají obouchávat talentovaní mladíci, které si Brno postahuje z hostování. V kádru je doplní pár zkušenějších borců a nejlepší junioři. „Hráčů máme spoustu. Náklady nebudou o moc vyšší,“ tvrdil majitel klubu Libor Zábranský.

Plán je takový, že nejpozději za tři roky postoupí „béčko“ do Chance ligy. To je smysl celé akce, která byla administrativně potvrzena v pátek. Nejde o

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud