31. srpna 2012 • 16:34

Lev Praha nestačil na turnaji v Doněcku na Říhův Petrohrad

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Lva Praha si na turnaji v Doněcku připsali po úvodním vítězství nad Čerepovcem a následné porážce s domácím Donbassem druhou prohru. Svěřenci Josefa Jandače podlehli Petrohradu, vedenému českým trenérem Milošem Říhou, 4:5 po samostatných nájezdech.



Závěrečný duel na turnaji Pražané odehrají v sobotu od 14:00 proti Jekatěrinburgu. Bude zároveň generálkou na vstup do Kontinentální ligy, který čeká Lva ve čtvrtek od 20:00 v pražské Tipsport Aréně proti Dinamu Riga.

Lev začal aktivně a po 118 vteřinách se ujal vedení, když se po chybné rozehrávce českého brankáře Štěpánka prosadil Surový. V osmé minutě zvýšil po kombinaci první formace Vrána, ale za minutu a půl překonal Pöpperleho Afinogenov a na začátku druhé třetiny vyrovnal ve vlastním oslabení Vorobjev.

Druhé dějství bylo v režii Petrohradu, který díky českému útočníkovi Průchovi otočil stav a Čudinov v 39. minutě v přesilovce zvýšil na 4:2. Pražané ale dokázali vyrovnat, když se v 48. minutě prosadil od modré čáry obránce Mikuš a za necelých pět minut vynutil prodloužení Svoboda.

V rozstřelu neuspěli za český tým Klepiš, Christensen ani Řepík a rozhodla jediná trefa Fjodora Fjodorova.

HC Lev Praha - SKA Petrohrad 4:5 po sam. nájezdech (2:2, 0:2, 2:0 - 0:0)
Branky: 2. Surový, 8. Vrána, 48. Mikuš, 53. J. Svoboda - 9. Afinogenov, 22. Vorobjev, 28. Průcha, 39. Čudinov, rozh. nájezd F. Fjodorov.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud