17. září 2012 • 20:21

Lev trhá soupeře! Minsk schytal debakl a Pöpperle má další nulu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Lva Praha zvítězili na ledě Dinama Minsk 4:0 a pokračují v úspěšném vstupu do Kontinentální ligy. Svěřenci trenéra Josefa Jandače si připsali v šestém utkání pátou výhru a s 14 body si upevnili vedení v Západní konferenci. Gólman Tomáš Pöpperle udržel už potřetí v sezoně čisté konto.



Lev se tak vrací ze série tří utkání venku na ledě Viťazu Čechov, v Čerepovci a v Minsku se ziskem osmi bodů a ve čtvrtek se představí v domácí Tipsport Aréně proti Omsku.

Vedení klubu se bude snažit, aby mělo co nejdříve v kádru posily z NHL Jakuba Voráčka z Philadelphie a Jiřího Hudlera z Calgary, jejichž příchod však ještě nepotvrdilo.

V úvodu se Lev proti Dinamu, v jehož sestavě nechybělo trio Čechů Krajíček, Irgl a Pivko, ubránil při Hunkesově vyloučení. Následně domácí odolali při Denisovově trestu, ale v deváté minutě se už radovali Pražané.

Dinamo při rozehrávce trefilo sudího a po Hossově přihrávce otevřel skóre před brankou osamocený Mikúš. Pöpperle držel čistý štít i při dalším Hunkesově trestu.

Znovu se skóre změnilo ve 24. minutě, kdy gólmana Haugena překonal nahozením od modré čáry Sersen. Další možnost měl Řepík. Lev se pak ubránil i při třetím oslabení při pobytu Surového na trestné lavici a v 31. minutě už po šesti vteřinách potrestal Stapletonův prohřešek. Po Němcově vybídnutí se pohotově trefil z pravého kruhu kanonýr Hossa a radoval se z první branky v sezoně.

Norského gólmana Haugena vystřídal Šelepňov, jemuž v závěrečném dějství nejdříve pomohla tyč a v 48. minutě při vyloučení Karalahtiho upravil kapitán Novotný na 4:0. Pöpperle držel neprůstřelnost i při Hunkesově třetím trestu v utkání, Dinamu pak pomohla po tečované střele Novotného ještě horní tyč.

Dinamo Minsk - Lev Praha 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Mikúš (Hossa), 24. Sersen (Surový, Mikúš), 31. Hossa (Němec, Mikúš), 48. Novotný (Hunkes). Rozhodčí: Kiseljov, Čerenkov - Sivov, Balodis. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. Diváci: 15.000.

Dinamo Minsk: Haugen (31. Šelepňov) - Karalahti, Denisov, Goroško, Krajíček, Murphy, Nogačov - Platt, Stapleton, Pivko - Irgl, Stas, Laine - Kulakov, Kitarov, Meleško - Drozd, Corso, Dudko. Trenéři: Kari Heikkilä a Jevgenij Popichin.
Lev Praha: Pöpperle - Sersen, Němec, Mikuš, Hunkes, Picard, Porseland - Klepiš, Vrána, Sekáč (41. T. Rachůnek) - Řepík, Christensen, Novotný - Jaroslav Svoboda, Karamnov, Bartečko - Surový, Mikúš, Hossa. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous a Vitalij Karamnov.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud