16. května 2014 • 13:58

Lev udržel nejlepšího beka. Němec prodloužil smlouvu o dva roky

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ondřej Němec je na hokejovém mistrovství světa lídrem jinak nezkušené české obrany a potvrzuje to i ve statistikách. S pěti body za gól a čtyři asistence je nejproduktivnějším hráčem českého týmu a vede i kanadské bodování turnaje mezi obránci. Zájemci o jeho služby ale budou mít smůlu. Prioritou třicetiletého mistra světa z Německa z roku 2010 bylo zůstat ve Lvu Praha, s kterým je domluvený na nové dvouleté smlouvě.



"Smlouvu mám v mailu, je to hotové. Domluvili jsme se na podmínkách, které snad vyhovují oběma stranám. Chci hrát v Praze KHL a být s rodinou, než být celý rok zase zavřený sám někde v Rusku. S manažerem i agentem jsme domluvení. Snad ani ten podpis nechybí, už je to hotové, zůstávám na další dva roky v Praze," řekl novinářům Němec.

I jeho povedený start na šampionátu přitáhl zájem řady klubů, ale Němec jejich nabídky nevyslyší. "Samozřejmě byly. Řeknu, že byly lepší, ale já chtěl být v Praze. Všechno není jenom o penězích, ale aby měl člověk pohodu. Mně ta pohoda s rodinou doma v Praze vyhovuje," uvedl.

Lev ve své druhé sezoně v KHL pronikl až do finále Gagarinova poháru, kde podlehl v sedmém zápase Magnitogorsku. Němec věří, že většina úspěšného kádru zůstane. "Manažer Chabibulin řekl, že chce co nejvíce hráčů udržet pohromadě, aby to fungovalo jako doteď. Záleží jenom na tom, co přijde za trenéra. Jalonen pracoval s týmem dobře. Vedení udělá všechno pro to, aby přivedli podobného kouče, který se s tím nebude mazlit a přinese vizi, která bude fungovat," prohlásil Němec.

Odchovanec Třebíče startoval od roku 2009 na všech světových šampionátech s výjimkou loňského roku, ale poprvé je v roli hlavního tahouna a člena elitní přesilovkové formace. "Je to dané tím, že spousta našich klíčových obránců, ať je to Marek Židlický, Tomáš Kaberle nebo Zbyněk Michálek, jsou zranění nebo pro ně byla olympijská sezona strašně dlouhá," okomentoval svou pozici.

Důvěra, kterou dostal, ho těší. "Líbí se mi na Růžovi (trenéru Růžičkovi), že se nevymlouvá. Jsou tu hráči, které si vybral. Nevymlouvá se na to, že tu nejsou tihleti, snažíme se dělat to, co on chce, aby to vedlo k úspěchu. I když jsou tu mladí kluci, tak Petr Zámorský, Ondra Vitásek, Michal Jordán s přehledem hrají. Jen to musíme zjednodušit a nehrát tolik na riziko," prohlásil Němec.

Bývalý hráč Vsetína, Karlových Varů a Čerepovce patřil od vstupu Lva Praha dvě sezony k tahounům týmu. V tomto ročníku si připsal v základní části v 51 zápasech 19 bodů za tři trefy a 16 asistencí. V play off ve 22 duelech nasbíral tři góly a sedm přihrávek. Dobrou formu si přenesl i do reprezentace.

"Sebevědomí je hodně velké, protože play off bylo z naší strany fantastické od nás všech. Myslím, že jsme si to sem přenesli všichni, i Jirka Novotný a Martin Ševc. Když si člověk věří, tak si dovolí mnohem více," popsal své herní rozpoložení.

Roli nejostřílenějšího beka bere jako zodpovědnost. "Jsme tady s Martinem Ševcem nejstarší. Vždycky jsem býval na mistrovství světa jeden z nejmladších. Zodpovědnost je samozřejmě vyšší. Tím, že mám tolik prostoru, tak musí být a já se jí nezříkám. Budu pak ten první, který za to bude kamenovaný, tak to holt je. Já to mám rád a vyhovuje mi to," uvedl Němec, která má z MS i dvě bronzové medaile z let 2011 a 2012.

Věří v dalších úspěch. "Hned na prvním mítinku řekl Růža, že si jedeme pro medaili. Jsme hokejový národ a nic jiného se nečeká. Proč sem jezdit pro sedmé místo. My pracujeme na tom, ať tým šlape a dostaneme se co nejdál," řekl Němec, který v roce 2009 získal i extraligový titul s Karlovými Vary.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud