27. listopadu 2018 • 20:05

Skvostný návrat po zranění. Kovář má již pátou nulu v sezoně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český brankář Jakub Kovář vychytal páté čisté konto v této sezoně Kontinentální hokejové ligy a lídr Východní konference Jekatěrinburg po sérii tří porážek znovu uspěl. Avtomobilist zvítězil v Ufě 2:0, Kovář se do branky vrátil po zranění a zneškodnil všech 32 střeleckých pokusů domácích hráčů.



Kovář v KHL naposledy chytal 4. listopadu. Pak odjel na turnaj Karjala a v pražském utkání proti Švédsku se zranil. Do Finska pak už kvůli zánětu v levé noze neodcestoval a v brance Jekatěrinburgu až do dnešního zápasu chyběl.

Hokejisté Ufy ho sice v 48. minutě překonali, ale gól na 1:2 neplatil kvůli postavení domácího hráče v brankovišti. S pěti vychytanými nulami se Kovář dělí s Iljou Sorokinem z CSKA Moskva v této statistice o druhé místo v lize.

Obránce Karel Kubát se zasloužil gólem a přihrávkou o domácí vítězství Vladivostoku 4:2 nad Soči. Třicetiletý bek otevřel v páté minutě skóre a ve druhé třetině spolu s českým spoluhráčem z útoku Vojtěchem Polákem připravili gól na 2:1 pro Sergeje Koňkova.

Oba čeští hokejisté bodovali ve druhém utkání po sobě. V pátek pomohli ukončit sérii osmi porážek Admiralu v zápase s Dinamem Minsk (5:1), Polák coby autor gólu. Kubát se mu nyní třetí trefou v sezoně v tabulce střelců vyrovnal a na svém premiérovém zahraničním angažmá odehrál první dvoubodový zápas od říjnového příchodu z Litvínova. I po druhé výhře za sebou zůstal Vladivostok nejhorším týmem soutěže.

Výsledky Kontinentální hokejové ligy:

Vladivostok - HK Soči 4:2 (za domácí Kubát 1+1, Polák 0+1)

Ufa - Jekatěrinburg 0:2

Čerepovec - Barys Astana 3:5 (za domácí Stránský 1+0)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud