12. prosince 2018 • 21:44

Výhra po měsíci! Hrachovina se blýskl v brance Astany, Slovan znovu prohrál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Dominik Hrachovina vychytal v Kontinentální hokejové lize 29 zákroky vítězství Astany 4:1 na ledě Kunlunu. Účastník letošního mistrovství světa si v brance Barysu vychutnal vítězství po měsíci. Bratislavský Slovan podesáté v řadě prohrál, nestačil na Rigu poměrem 3:4.



Čtyřiadvacetiletý Hrachovina prohrál při svých minulých šesti startech v brance Astany, naposledy v pondělí v Chabarovsku, kde mu vstřelil dvě minuty před koncem rozhodující gól krajan Tomáš Zohorna. Dnes v Šanghaji pustil český gólman pouze jednu z 30 střel Kunlunu a vychytal čtvrté vítězství Barysu z posledních pěti zápasů. Při třech výhrách minulý týden byl v brance Švéd Henrik Karlsson.

Astana je v tabulce Východní konference pátá. Kunlun navzdory páté porážce v řadě drží osmou pozici, poslední postupovou do play off. 

Už desátou porážku za sebou si před reprezentační pauzou připsal Slovan Bratislava, jenž doma prohrál 3:4 s Dinamem Riga. Slovan měl přitom skvělý vstup do zápasu, když Jeff Taffe po přihrávce Michala Řepíka skóroval už v osmé sekundě. Lotyšský tým však ještě v první třetině vývoj dvěma brankami otočil a třetí gól přidal do sítě Jakuba Štěpánka na začátku druhé části.

Ve 34. minutě dal domácím naději snížením český útočník Rudolf Červený, jenž se desátým gólem v sezoně dotáhl na bilanci svého zkušenějšího spoluhráče Řepíka. O tři minuty později dokonce Slovan vyrovnal díky Taffeho dorážce po Červeného střele. V 47. minutě ale vstřelil rozhodující gól rižský kapitán Lauris Darzinš, jenž zakončil duel s bilancí 2+2.

Slovan je s deseti výhrami z 39 zápasů v tabulce Západní konference předposlední s náskokem pouhého bodu před Dinamem Minsk.

Kontinentální hokejová liga:

Kunlun Red Star - Barys Astana 1:4,

Slovan Bratislava - Dinamo Riga 3:4 (za domácí Červený 1+1, Řepík 0+1).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud