Ondřej Kuchař
1. března 2019 • 04:45

Platy v KHL: nejvíc bere Jandačův Mozjakin, Čechům vládne brankář

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je balík! Ohromných 180 milionů rublů (61,4 milionů korun) si v základu bez bonusů vydělá za rok nejlépe placený hokejista KHL Sergej Mozjakin. Těsně za kapitánem ruského Magnitogorsku je legendární Pavel Dacjuk. Z Čechů je na tom nejlépe brankář Alexander Salák, který si v přepočtu přijde na necelých 24 milionů korun. Jako jediný je v elitní padesátce celé soutěže.



Ruský zpravodajský web Sport-Express přinesl žebříček nejlépe placených hráčů Kontinentální Hokejové Ligy. Zveřejnili elitní padesátku a také patnáct nejbohatších borců ze sedmi elitních klubů: CSKA, Petrohradu, Jaroslavle, Magnitogorsku, Jekatěrinburgu, Kazaně a Omsku.

Je neuvěřitelné, jak obrovské jsou mezi hráči daných klubů v gážích rozdíly. Tak například Magnitogorsk, který od této sezony trénuje české duo Josef Jandač - Jiří Kalous… Téměř polovina celého rozpočtu klubů skončí na bankovním účtu čtveřice hráčů.

Sergej Mozjakin je nejlépe placeným hráčem celé ligy. Vydělá si v přepočtu 61,4 milionů korun. Za ním následují Nikolaj Kuljomin (56,3), Viktor Antipin (42,6) a gólman Vasilij Košečkin (37,5). Dohromady platy ve výši 580 milionů rublů! Za zmínku stojí, že český útočník Michal Bulíř mezi patnáctku nejbohatších hráčů klubu nepatří.

Další tuzemské borce však v klubových žebříčcích najdeme. Nejlíp je na tom brankář Jaroslavle Alexander Salák. V klubu, jenž oproti ostatním vybočuje svým šetrným hospodařením a celkovou vyrovnaností platů hráčů, si přijde na 70 milionů rublů (24 milionů korun). Kousek za ním je spoluhráč Jakub Nakládal (20,6). Všechny sumy jsou uváděny v základu, bez ohledu na případné výkonnostní či výsledkové bonusy.

Nejlépe placení Češi v KHL
Jméno Částka
Alexander Salák  24 milionů korun
Jakub Nakládal 20,6 
Jiří Sekáč 20,6 
Jakub Kovář 18 

Stejně jako Nakládal si vydělá útočník Kazaně Jiří Sekáč. Sport-Express však upozorňuje, že pokud bude chtít Čech prodloužit s klubem smlouvu, bude jistě požadovat výrazné navýšení cifry. Sekáč je nejproduktivnějším hráčem týmu. Například Švéd Anton Lander, který vede mzdový sazebník (47,8) útočníků, za Sekáčem bodově výrazně zaostává.

Výplatu ve výšce 18 milionů korun ročně pak pobírá v Jekatěrinburgu brankář Jakub Kovář. Spolu s bonusy se však dostane na zhruba dvacet.

Celkově na služné padne podle očekávání nejvíc v Petrohradu a CSKA. Z Moskvanů je na tom nejlépe obránce Alexej Marčenko (42,6). Jen tak tak se do top 10 překvapivě dostal forvard Kirill Kaprizov. Až však bude v létě podepisovat nový kontrakt, podle ruských zdrojů se dostane až k metě 200 milionů rublů, což by ho poslalo na samotný vrchol platového rankingu.

Největší náskok před spoluhráči však má Pavel Dacjuk. Rus si ve SKA uhraje 170 milionů rublů (58 mil. korun). Za ním v pořadí druhý Nikita Gusev nedostane ani polovinu.

V české extralize se nejlépe placení hráči dostanou na nějakých 7-8 milionů korun za sezonu. V absolutně jiné dimenzi je pak i ve srovnání s KHL zámořská NHL. Nejlépe placený hráč tohoto ročníku John Tavares z Toronta si přijde na neskutečných 357 milionů korun. I když polovinu odvede na daních, pořád mu zůstane zdaleka nejvíc.

Nejlépe placená desítka hráčů KHL
Jméno Částka
Sergej Mozjakin/Magnitogorsk 61,4 milionů korun
Pavel Dacjuk/Petrohrad 58
Nikolaj Kuljomin/ Magnitogorsk 56,3
Nigel Dawes/Jekatěrinburg 51,2
Linus Ömark/Ufa 51,2
Andrej Markov/Kazaň 51,2
Anton Lander/Kazaň 52,2
Danis Zaripov/Kazaň 47,8
Viktor Antipin/Magnitogorsk 42,6
Alexej Marčenko/CSKA 42,6


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud