17. září 2019 • 21:35

Bodové hody brankářů v KHL! Kovář s Hrubcem asistovali, Jaškin má první gól

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva čeští brankáři se v Kontinentální hokejové lize blýskli přihrávkou na gól. Zatímco však asistence Jakuba Kováře pomohla Jekatěrinburgu k udržení neporazitelnosti, první bod Šimona Hrubce v soutěži nezabránil prohře Kunlunu na ledě Ufy.



Jekatěrinburg zdolal Omsk 3:2 v prodloužení, vyhrál i sedmý zápas nového ročníku a suverénně vládne Východní konferenci. Avangard přitom domácí tým jednoznačně předčil v počtu střel na branku, vyhrál na ně 44:32.

Kovář ale pustil jen dva góly a sám na jeden přihrál. Na konci druhé třetiny si od něj vzal puk americký útočník Dan Sexton, projel celým kluzištěm a dostal Avtomobilist do vedení 2:1. Vjačeslav Vojnov vyrovnal, ale v 63. minutě rozhodl zápas Kanaďan Peter Holland.

Hrubec v utkání zastavil 26 střel domácích hráčů a rovněž si připsal asistenci. Po jeho přihrávce dostal hosty z Kunlunu ve 40. minutě do vedení Adam Cracknell, Ufa ale v závěrečné třetině dvěma góly skóre otočila. Český brankář má po čtyřech startech na kontě jedno vítězství.

První gól v KHL vstřelil Dmitrij Jaškin z moskevského Dynama, které v domácím utkání s Vladivostokem dohnalo dvoubrankovou ztrátu a zvítězilo 4:2. Český útočník nejprve přihrál Miksi Indrašisovi na vyrovnávací branku a výhru Dynama pak pojistil v 59. minutě bekhendovou střelou. V šesti předchozích zápasech přitom omský rodák Jaškin zaznamenal jediný bod.

Výsledky KHL:

Barys Nur-Sultan - Spartak Moskva 3:0, Jekatěrinburg - Omsk 3:2 v prodl. (za domácí Jakub Kovář 0+1), Ufa - Kunlun Red Star 3:2 (za hosty Hrubec 0+1), Nižnij Novgorod - Nižněkamsk 3:0, Dynamo Moskva - Vladivostok 4:2 (za domácí Jaškin 1+1), HK Soči - Petrohrad 0:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud