28. října 2020 • 20:30

Kovář slaví třetí čisté konto v sezoně. Hrubec senzačně vychytal Petrohrad

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakub Kovář udržel potřetí v této sezoně Kontinentální hokejové ligy čisté konto. Český brankář pomohl 35 zákroky k výhře Jekatěrinburgu 1:0 v prodloužení nad Jaroslavlí, která tak desáté vítězství v řadě nepřidala. Už po necelé půlminutě nastaveného času rozhodl o výhře domácího Avtomobilistu německý útočník Brooks Macek.



V září měl Kovář famózní vstup do ligy, ve třech úvodních zápasech dostal jediný gól. Další nulu vychytal po téměř dvou měsících, Jekatěrinburg i díky němu bojuje o čelo tabulky Východní konference s Kazaní. Lepší je v čistých kontech pouze Kanaďan Edward Pasquale, jehož ve středu v brance Jaroslavle zastoupil Ilja Konovalov.

Blýskl se i Šimon Hrubec v brance Kunlunu. V Petrohradu sice inkasoval už ve čtvrté minutě, hosté ale nakonec vyhráli 2:1. Český gólman zastavil 42 střel a čínskému celku vychytal nečekané vítězství nad jedním z favoritů celé ligy. Kunlun je sice ve Východní konferenci poslední, ale z pěti posledních zápasů čtyři vyhrál.

Tomáš Hyka se na výhře Čeljabinsku 4:1 nad Nižním Novgorodem podílel přihrávkou, která ho vynesla do čela pořadí produktivity českých hráčů. Útočník Traktoru má na kontě 16 bodů za pět branek a 11 asistencí.

Marek Langhamer dostal v brance Chabarovsku na ledě Ufy čtyři góly za dvě a půl minuty, přesto zápas dochytal. Domácí hráči po drtivém náporu v závěru druhé třetiny zvítězili 4:1.

Středeční výsledky KHL:

Čeljabinsk - Nižnij Novgorod 4:1 (za domácí Sedlák a Hyka 0+1),
Jekatěrinburg - Jaroslavl 1:0 v prodl. (čisté konto Kovář),
Magnitogorsk - Novosibirsk 0:3,
Ufa - Chabarovsk 4:1 (za hosty Jordán 0+1),
Dinamo Minsk - Dinamo Riga 3:0,
Dynamo Moskva - Omsk 3:2 v prodl.,
HK Soči - Barys Nur-Sultan 3:0,
Petrohrad - Kunlun Red Star 1:2.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud