19. listopadu 2020 • 20:25

Jaškin v KHL řádí! Po hattricku vládne střelcům, dařilo se i Zohornovým

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svým druhým hattrickem v této sezoně Kontinentální hokejový ligy se český útočník Dmitrij Jaškin podepsal pod výhru Dynama Moskva nad Dinamem Riga 6:1. Po 25 zápasech má na kontě 17 gólů a kraluje pořadí nejlepších střelců soutěže. K jasnému vítězství Dynama nad nejhorším týmem KHL přispěl nejužitečnější hráč minulého ročníku i jednou asistencí.



Jaškin zazářil po čtyřech zápasech, v nichž vyšel bodově naprázdno, a vrátil se do čela střelecké tabulky. Český reprezentant, který skóroval v každé třetině, má o jeden gól více než druhý Alexej Makejev z Jekatěrinburgu.

Mezi střelce se dnes zapsal i Hynek Zohorna, který dal obě branky při vítězství Chabarovsku 2:1 v prodloužení nad Magnitogorskem. U rozhodujícího gólu třicetiletému reprezentačnímu útočníkovi asistoval jeho starší bratr Tomáš, výhru Amuru vychytal Marek Langhamer.

Hynek Zohorna, jenž měl dosud na kontě v tomto ročníku jen jeden gól, se poprvé prosadil ve 4. minutě střelou z prostoru mezi kruhy. Langhamer jedinkrát z 37 střel inkasoval krátce před polovinou utkání, kdy ho v přesilovce Metallurgu překonal z dorážky Andrej Čibisov.

Tentýž hráč se ale nechal v závěru normální hrací doby vyloučit za krosček na českého obránce Dominika Mašína a domácí přesilovku využili v čase 61:01. V rozhozené obraně Magnitogorsku našel kapitán Amuru Tomáš Zohorna před brankou bratra Hynka, jenž do jeho přihrávky ideálně vložil hůl a rozhodl.

Brankář Dominik Furch pomohl Dinamu Minsk k vítězství nad Soči 3:2 v prodloužení 22 zákroky. Výrazně více práce měl jeho protějšek Maxim Treťjak, na kterého šlo 39 střel.

Výsledky KHL:

Chabarovsk - Magnitogorsk 2:1 v prodl. (H. Zohorna 2+0, T. Zohorna 0+1)
Barys Nur-Sultan - Omsk 2:5
Jaroslavl - Jokerit Helsinky 1:4
Kazaň - Nižnij Novgorod 7:5
Nižněkamsk - CSKA Moskva 2:4
Dinamo Minsk - HK Soči 3:2 v prodl.
Dynamo Moskva - Dinamo Riga 6:1 (Jaškin 3+1).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud