5. ledna 2021 • 19:49

Skvělý Sekáč skolil Ufu. V KHL už pálí Kovalčuk. Zazářil i veterán Dacjuk

Autor: ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Jiří Sekáč rozhodl desátým gólem v sezoně Kontinentální hokejové ligy o vítězství Omsku 6:5 v prodloužení na ledě Ufy. K výhře Avangardu v duelu dvou nejlepších týmů Černyševovy divize pomohl 29 zákroky brankář Šimon Hrubec.



Omsk v Ufě v normální hrací době čtyřikrát vedl, ale domácí dokázali pokaždé jednogólovou ztrátu srovnat. Naposledy se jim to podařilo při power play 67 sekund před třetí sirénou, kdy Hrubce podruhé v zápase překonal Markus Granlund.

Šlágr tak nakonec ukončil v čase 63:32 střelou bez přípravy v přesilové hře Sekáč . Osmadvacetiletý český útočník, jenž si dnes připsal i asistenci, se trefil v druhém utkání po sobě a celkově počtvrté ze čtyř zápasů. V dresu Avangardu si druhý gól od návratu ze zámoří i asistenci připsal velezkušený forvard Ilja Kovalčuk. Omsk zvítězil po dvou porážkách a v čele tabulky divize má před Ufou čtyřbodový náskok. Lepší je ve Východní konferenci jen Kazaň.

Vítězství dnes vychytal také Jakub Kovář , jenž 30 zákroky pomohl Jekatěrinburgu k výhře 2:1 po nájezdech na ledě nejlepšího týmu Západní konference CSKA Moskva. Český gólman navíc neinkasoval ani jednou z pěti pokusů domácích v rozstřelu. Vedle Kováře byl hrdinou duelu dvaačtyřicetiletý Pavel Dacjuk, který skóroval v řádné hrací době a jako jediný uspěl i v nájezdech.

Výsledky KHL

Ufa - Omsk 5:6 v prodl. (za hosty Sekáč 1+1)
CSKA Moskva - Jekatěrinburg 1:2 po sam. nájezdech
HK Soči - Jokerit Helsinky 0:5 ( Sklenička 0+1)
Jaroslavl - Novosibirsk 3:2
Kunlun Red Star - Čerepovec 2:4
Nižněkamsk - Nižnij Novgorod 1:0 po sam. nájezdech

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud