15. září 2021 • 18:52

Tomášek řádil za Chabarovsk! Byl u všech gólů a pomohl k první výhře

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý sparťanský útočník David Tomášek zařídil hokejistům Chabarovsku první vítězství v nové sezoně Kontinentální ligy. Dočkali se na šestý pokus. Tomášek v první třetině domácího zápasu proti Čerepovci nejprve asistoval u dvou branek a v 57. vstřelil vítězný gól na 3:2. Radan Lenc si připsal dva body.



Reprezentační útočník Lenc zamířil před sezonou do Chabarovsku z Liberce a dnes otevřel po pěti minutách hry skóre první trefou v KHL. Čerepovec v přesilovce rychle srovnal, ale vedení vrátil domácím po kuriózním gólu Sergej Těreščenko. Po Tomáškově vyhraném vhazování sice branku minul, ale gól se za záda gólmana hostů odrazil od zadního mantinelu. Lencovi byla také připsána asistence.

Čerepovec ve třetí části znovu vyrovnal, zápas však zlomil Tomášek. Povedený večer korunoval úspěšným únikem z vlastní modré čáry. Výhru na ledě slavili i obránci Michal Jordán a Dominik Mašín, brankář Patrik Bartošák zůstal na střídačce.

Gólman Omsku Šimon Hrubec nedochytal zápas v Magnitogorsku, po šesté inkasované brance přenechal v 50. minutě své místo Vasiliji Děmčenkovi. Obhájci Gagarinova poháru čtyřikrát vedli, pak ale dostali dva góly v oslabeních a Metallurgu podlehli 4:7.

KHL:

Chabarovsk - Čerepovec 3:2 (za domácí Tomášek 1+2, Lenc 1+1), Magnitogorsk - Omsk 7:4.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud