22. června 2022 • 16:35

Červený volí KHL. Jako první Čech podepsal v Rusku po startu války

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Rudolf Červený se rozhodl vrátit do Kontinentální hokejové ligy, kterou po ruské invazi na Ukrajinu většina zahraničních hráčů opustila. Podle serveru Sport-Express se bývalý reprezentant dohodl na angažmá s Vladivostokem.



Dvaatřicetiletý odchovanec Českých Budějovic před minulou sezonou podepsal smlouvu s Dinamem Riga, které po ruské invazi na Ukrajinu z KHL odešlo. Červený dohrál sezonu ve finské lize za Kärpät Oulu. Do ruské soutěže se rozhodl vrátit, přestože za to hráči často čelí kritice.

„Situaci ve světě samozřejmě s klukama rozebíráme, je to naše práce. Bavíme se o všem. A ne každý se na to dívá stejně, je to ryze individuální. Konečné slovo má vždy hráč, nikdo jiný,“ řekl serveru Sport.cz Michal Sivek z agentury Eurohockey Services, která Červeného zastupuje. „Transfery mimo republiku řeší z velké části naši partneři v zahraničí. Je pouze na klientech, jakou z nabídek si nakonec vyberou,“ uvedl Sivek.

Ve Vladivostoku má na příští sezonu platnou smlouvu obránce Libor Šulák, který prodloužil kontrakt v lednu před ruskou invazí. V Chabarovsku je vázán další bek Michal Jordán, který loni v květnu prodloužil smlouvu o dva roky.

Hokejisté, kteří odešli z KHL před koncem minulé sezony, museli zaplatit vysoké částky za porušení smlouvy. Pro ty, co mají platné kontrakty i na další sezonu, není snadné odejít. IIHF na rozdíl od mezinárodní fotbalové federace neumožnila legionářům v Rusku přerušit kontrakty.

ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 24. 2. 2022
23:53
24. 2. 2022
Fotbal

Julius Bielik vzpomínal ve Studiu iSport.cz, jak rušili zípas po sametové revoluci, nic podobného jako dnes si ale neumí představit...

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 24. 2. 2022
22:33
24. 2. 2022
 

Stáj formule 1 Haas zakryje při pátečních testech v Barceloně barvy ruského sponzora a jízdy absolvuje se zcela bílým vozem. Americký tým, jehož piloty jsou Němec Mick Schumacher a Rus Nikita Mazepin, jinak startuje v červeno-modro-bílém provedení s ohledem na partnerství s ruskou společností Uralkali. Jejím většinovým vlastníkem je Mazepinův otec Dmitrij.

Zprávy ze dne 24. 2. 2022
21:05
24. 2. 2022
Fotbal

Fotbalisté Slavie před zápasem proti Fenerbahce nastoupili ve žlutých tričkách s nápisem Stojíme za Ukrajinou, Edenem také zněla píseň Karla Kryla Bratříčku, zavírej vrátka... Více čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 24. 2. 2022
20:40
24. 2. 2022
Fotbal

Ukrajinský fotbalista Atalanty Bergamo Ruslan Malinovskij po svém gólu do sítě Olympiakosu v Evropské lize ukázal nápis na tričku s jasným vzkazem: „Ne válce na Ukrajině!“

Zprávy ze dne 24. 2. 2022
19:46
24. 2. 2022
Fotbal

Fotbalisty Slavie dnes do odvetného duelu KL proti Fenerbahce symbolicky povede jako kapitán ukrajinský obránce Taras Kačaraba.

Zprávy ze dne 24. 2. 2022
18:20
24. 2. 2022
Ukrajina

České házenkářky kvůli ruskému útoku na Ukrajinu neodehrají 2. března v Záporoží zápas kvalifikace mistrovství Evropy. Pořadatelství po dohodě s evropskou federací EHF převzala česká strana a utkání se uskuteční 4. března v Olomouci stejně jako odveta o den později. ČTK to řekl svazový tiskový mluvčí Kryštof Rossmann. „Po komunikaci obou svazů s EHF se všechny strany domluvily na přesunutí obou vzájemných zápasů kvalifikace na ME 2022 do České republiky. Vzhledem k vážné aktuální situaci na Ukrajině mohou nastat další změny, o kterých budeme případně hned informovat,“ uvedl Rossmann.

Zprávy ze dne 24. 2. 2022
18:00
24. 2. 2022
Fotbal

Česká, švédská a polská fotbalová asociace ve společném prohlášení vyzvaly mezinárodní federaci FIFA a evropskou unii UEFA k tomu, aby přesunuly březnové zápasy kvalifikace play off o mistrovství světa z Ruska. Uvedly to v reakci na dnešní vojenský útok Ruska proti Ukrajině a upozornily, že do dějiště utkání Moskvy nehodlají cestovat také z bezpečnostních důvodů. Český celek by mohl na Rusko narazit 29. března. Podrobnosti čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 24. 2. 2022
18:00
24. 2. 2022
Fotbal

Vstoupit do diskuse
13
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud