22. června 2022 • 16:35

Červený volí KHL. Jako první Čech podepsal v Rusku po startu války

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Rudolf Červený se rozhodl vrátit do Kontinentální hokejové ligy, kterou po ruské invazi na Ukrajinu většina zahraničních hráčů opustila. Podle serveru Sport-Express se bývalý reprezentant dohodl na angažmá s Vladivostokem.



Dvaatřicetiletý odchovanec Českých Budějovic před minulou sezonou podepsal smlouvu s Dinamem Riga, které po ruské invazi na Ukrajinu z KHL odešlo. Červený dohrál sezonu ve finské lize za Kärpät Oulu. Do ruské soutěže se rozhodl vrátit, přestože za to hráči často čelí kritice.

„Situaci ve světě samozřejmě s klukama rozebíráme, je to naše práce. Bavíme se o všem. A ne každý se na to dívá stejně, je to ryze individuální. Konečné slovo má vždy hráč, nikdo jiný,“ řekl serveru Sport.cz Michal Sivek z agentury Eurohockey Services, která Červeného zastupuje. „Transfery mimo republiku řeší z velké části naši partneři v zahraničí. Je pouze na klientech, jakou z nabídek si nakonec vyberou,“ uvedl Sivek.

Ve Vladivostoku má na příští sezonu platnou smlouvu obránce Libor Šulák, který prodloužil kontrakt v lednu před ruskou invazí. V Chabarovsku je vázán další bek Michal Jordán, který loni v květnu prodloužil smlouvu o dva roky.

Hokejisté, kteří odešli z KHL před koncem minulé sezony, museli zaplatit vysoké částky za porušení smlouvy. Pro ty, co mají platné kontrakty i na další sezonu, není snadné odejít. IIHF na rozdíl od mezinárodní fotbalové federace neumožnila legionářům v Rusku přerušit kontrakty.

ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 26. 2. 2022
22:55
26. 2. 2022
Fotbal

Emotivní zprávu poslal do světa šéf fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík. V diskuzi nad váháním FAČR jasně odmítnout případný duel s ruskou reprezentací popsal situaci, kterou právě slávisté s blízkými na Ukrajině prožívají... „Neumím si vůbec představit, že by kdokoliv ze slávistů nastoupil za reprezentaci proti ruskému týmu,“ prohlásil Tvrdík.

Zprávy ze dne 26. 2. 2022
22:42
26. 2. 2022
Rusko

Zajímavou otázku nadhodil do diskuze na sociálních sítích bývalý hokejista a nyní televizní expert Jakub Koreis...

Zprávy ze dne 26. 2. 2022
20:24
26. 2. 2022
Fotbal

„Vnímáme naléhavost bezprecedentní situace, která v posledních dnech nastala a kterou si většina z nás nedokázala ještě nedávno vůbec představit,“ řekl k jednáním o případném střetnutí s ruskou reprezentací předseda fotbalové asociace Petr Fousek, jenž je ve spojení s šéfy švédského a polského svazu. „Za daných okolností si sehrání takového zápasu je téměř nemožné představit a je velmi pravděpodobné, že budeme následovat polský a švédský scénář, ale nelze obejít procedurální kroky,“ dodal. Více čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 26. 2. 2022
20:08
26. 2. 2022
Fotbal

Majitel fotbalové Chelsea Roman Abramovič předal kontrolu klubu do rukou správců jeho charitativní organizace. Je to prý v zájmu klubu, o situaci na Ukrajině ale ruský miliardář v krátkém prohlášení pomlčel. Více čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 26. 2. 2022
19:47
26. 2. 2022
Fotbal

Ukrajinu v boji proti okupantům podpořili i fotbalisté Plzně a Pardubic...

Speciální plzeňské dresy se vzkazem na podporu Ukrajiny "Žádnou válku prosím" Hráči obou týmů nastoupili před začátkem zápasu v tričkách na podporu Ukrajiny Hráči obou týmů nastoupili před začátkem zápasu v tričkách na podporu Ukrajiny
Zprávy ze dne 26. 2. 2022
19:39
26. 2. 2022
Fotbal

Sociálními sítěmi rezonuje video s ukrajinským fotbalistou Manchesteru City Olexandrem Zinčenkem, kterého dojalo vyjádření solidarity s jeho vlastí v podání obou týmů před zápasem jeho Citizens s Evertonem...

Zprávy ze dne 26. 2. 2022
19:36
26. 2. 2022
 

Čeští basketbalisté vyjádří při nedělním utkání kvalifikace mistrovství světa v Pardubicích proti Bulharsku podporu Ukrajině. Při hymně před zápasem nastoupí s modrožlutými stužkami, realizační tým s nimi bude na lavičce po celou dobu. Součástí ceremoniálu zřejmě bude minuta ticha za oběti konfliktu a v hledišti by se měly objevit ukrajinské vlajky. Pomoci napadené zemi mohou i fanoušci svou účastí na utkání, protože Česká basketbalová federace jí věnuje výtěžek ze vstupného.

Zprávy ze dne 26. 2. 2022
17:40
26. 2. 2022
Rusko

Biatlonisté a lyžaři z Ruska a Běloruska musejí ve zbývajících závodech Světového poháru startovat jako neutrální sportovci. Mezinárodní federace IBU a FIS v návaznosti na doporučení MOV rozhodly, že na jejich akcích nebudou vlát vlajky těchto zemí a nebude znít jejich hymna. Ruský biatlonový svaz (RBF) se v reakci na to rozhodl, že se ruští reprezentanti zbývajících závodů v této sezoně nezúčastní. „Jsme pobouřeni tímto nezákonným jednáním IBU a budeme u soudu hájit práva našich sportovců a práva RBF jako člena IBU. Aby nebyli ruští sportovci vystaveni riziku ponížení a eliminovalo se ohrožení jejich bezpečnosti ve zbývajících fázích Světového poháru a IBU Cupu, rozhodl se RBF těchto soutěží neúčastnit,“ uvedl svaz.

Vstoupit do diskuse
13
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud