22. června 2022 • 16:35

Červený volí KHL. Jako první Čech podepsal v Rusku po startu války

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Rudolf Červený se rozhodl vrátit do Kontinentální hokejové ligy, kterou po ruské invazi na Ukrajinu většina zahraničních hráčů opustila. Podle serveru Sport-Express se bývalý reprezentant dohodl na angažmá s Vladivostokem.



Dvaatřicetiletý odchovanec Českých Budějovic před minulou sezonou podepsal smlouvu s Dinamem Riga, které po ruské invazi na Ukrajinu z KHL odešlo. Červený dohrál sezonu ve finské lize za Kärpät Oulu. Do ruské soutěže se rozhodl vrátit, přestože za to hráči často čelí kritice.

„Situaci ve světě samozřejmě s klukama rozebíráme, je to naše práce. Bavíme se o všem. A ne každý se na to dívá stejně, je to ryze individuální. Konečné slovo má vždy hráč, nikdo jiný,“ řekl serveru Sport.cz Michal Sivek z agentury Eurohockey Services, která Červeného zastupuje. „Transfery mimo republiku řeší z velké části naši partneři v zahraničí. Je pouze na klientech, jakou z nabídek si nakonec vyberou,“ uvedl Sivek.

Ve Vladivostoku má na příští sezonu platnou smlouvu obránce Libor Šulák, který prodloužil kontrakt v lednu před ruskou invazí. V Chabarovsku je vázán další bek Michal Jordán, který loni v květnu prodloužil smlouvu o dva roky.

Hokejisté, kteří odešli z KHL před koncem minulé sezony, museli zaplatit vysoké částky za porušení smlouvy. Pro ty, co mají platné kontrakty i na další sezonu, není snadné odejít. IIHF na rozdíl od mezinárodní fotbalové federace neumožnila legionářům v Rusku přerušit kontrakty.

ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 18. 3. 2022
20:32
18. 3. 2022
Hokej

Mezinárodní hokejová federace (IIHF) oficiálně rozhodla, že místo vyloučeného Ruska s Běloruskem se letošního mistrovství světa ve Finsku zúčastní Francie a Rakousko. Francouzský tým, který se do elitní skupiny vrací po třech letech, si zahraje ve skupině A v Helsinkách. Rakušané nastoupí proti české reprezentaci ve skupině B hrající v Tampere. VÍCE čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 18. 3. 2022
16:53
18. 3. 2022
Ukrajina

Švýcarský tenista Roger Federer daruje prostřednictvím své nadace 500 tisíc dolarů (11 milionů korun) dětem postiženým vpádem ruských vojsk na Ukrajinu. Peníze mají pomoci k tomu, aby byly ukrajinské děti v bezpečí a měly přístup ke vzdělání.

Zprávy ze dne 18. 3. 2022
14:42
18. 3. 2022
Hokej

V zápasech, které sehraje před mistrovstvím světa ve Finsku, se česká hokejová reprezentace představí se žlutomodrou stužkou na dresech. Stužka v ukrajinských barvách bude jako výraz podpory a solidarity umístěna na levé straně hrudi. Reprezentace s ní nastoupí v přípravných dvojzápasech s mužstvy Rakouska, Německa a Slovenska a v utkáních Českých hokejových her, které proběhnou na přelomu dubna a května 2022 v Ostravě, i Švédských hokejových her ve Stockholmu.

Zprávy ze dne 18. 3. 2022
12:03
18. 3. 2022
Fotbal

Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) zamítla odvolání Ruského fotbalového svazu proti vyloučení jeho reprezentace z kvalifikace o mistrovství světa v Kataru. Federace FIFA vyřadila Rusko kvůli vojenskému útoku na Ukrajinu a bez boje do finále postoupilo Polsko, které se o účast na MS se utká s vítězem zápasu Švédsko - Česko. Ruští představitelé požadovali dočasné pozastavení suspendace, aby jeho národní tým mohl ve čtvrtek bojovat o šampionát. CAS to však dnes zamítl.

Zprávy ze dne 18. 3. 2022
8:00
18. 3. 2022
Hokej

Monstrózní projekt, který stál miliony dolarů a jenž měl udělat z KHL celoevropskou soutěž po vzoru NHL. S tím je teď definitivní konec poté, co vojska Vladimira Putina vtrhla na konci února na Ukrajinu a rozpoutala válečné peklo. Celé Rusko se ocitlo v izolaci, jak společensky, tak ekonomicky. S tím souvisí i nízká touha hráčů v zemi válečného agresora nadále působit. Případný exodus hráčů jinam do Evropy by znamenal dvě věci: zkvalitnění a zlevnění ostatních lig. Více o budoucnosti KHL a vlivu na ostatní evropské soutěže ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
13
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud