22. června 2022 • 16:35

Červený volí KHL. Jako první Čech podepsal v Rusku po startu války

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Rudolf Červený se rozhodl vrátit do Kontinentální hokejové ligy, kterou po ruské invazi na Ukrajinu většina zahraničních hráčů opustila. Podle serveru Sport-Express se bývalý reprezentant dohodl na angažmá s Vladivostokem.



Dvaatřicetiletý odchovanec Českých Budějovic před minulou sezonou podepsal smlouvu s Dinamem Riga, které po ruské invazi na Ukrajinu z KHL odešlo. Červený dohrál sezonu ve finské lize za Kärpät Oulu. Do ruské soutěže se rozhodl vrátit, přestože za to hráči často čelí kritice.

„Situaci ve světě samozřejmě s klukama rozebíráme, je to naše práce. Bavíme se o všem. A ne každý se na to dívá stejně, je to ryze individuální. Konečné slovo má vždy hráč, nikdo jiný,“ řekl serveru Sport.cz Michal Sivek z agentury Eurohockey Services, která Červeného zastupuje. „Transfery mimo republiku řeší z velké části naši partneři v zahraničí. Je pouze na klientech, jakou z nabídek si nakonec vyberou,“ uvedl Sivek.

Ve Vladivostoku má na příští sezonu platnou smlouvu obránce Libor Šulák, který prodloužil kontrakt v lednu před ruskou invazí. V Chabarovsku je vázán další bek Michal Jordán, který loni v květnu prodloužil smlouvu o dva roky.

Hokejisté, kteří odešli z KHL před koncem minulé sezony, museli zaplatit vysoké částky za porušení smlouvy. Pro ty, co mají platné kontrakty i na další sezonu, není snadné odejít. IIHF na rozdíl od mezinárodní fotbalové federace neumožnila legionářům v Rusku přerušit kontrakty.

ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 17. 5. 2022
11:30
17. 5. 2022
Rusko

Ruští členové Mezinárodního olympijského výboru (MOV) se mohou navzdory invazi na Ukrajinu zúčastnit zasedání výkonného výboru v tomto týdnu. Zatímco pro ruské sportovce MOV vydal doporučení vyloučit je ze šampionátů a většina federací k tomu přistoupila, pro funkcionáře zákaz neplatí. Podle mluvčího Marka Adamse nejsou totiž reprezentanty své země.

Rusko má v současné době dva členy MOV - bývalou olympijskou vítězku ve skoku o tyči Jelenu Isinbajevovou a předsedu národního tenisového svazu Šamila Tarpiščeva. Vitalij Smirnov je čestným členem.

Po únorovém začátku války na Ukrajině MOV doporučil sportovním federacím vyloučení ruských sportovců z mezinárodních soutěží i odebrání zemi pořadatelství akcí. Vůči Ruskému olympijskému výboru ale žádné sankce nevyhlásil.

Vstoupit do diskuse
13
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud