30. července 2022 • 10:15

Ovečkin fandí Jaškinovi v KHL. Dej bůh, aby uspěl, přeje si ruská hvězda

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čerstvý podpis Dmitrije Jaškina Petrohradu je v ruském hokeji rezonující událostí. Návrat českého útočníka do prostředí KHL zaujal i Alexandra Ovečkina, s nímž rodák z Omsku strávil epizodní čas během sezony 2018/19 na štaci ve Washingtonu. „Dej bůh, aby se mu dařilo,“ cituje hvězdu NHL server allhockey.ru.



Devětadvacetiletý Jaškin způsobil poprask v minulých dnech, kdy vyšla najevo jeho dohoda s elitním ruským týmem z Petrohradu. Velmi ostře se proti tomuto kroku v době přetrvávající ruské invaze na Ukrajině vymezil Dominik Hašek, jenž však spílá především české vládě, že netrestá pracovní pobyty našinců v Ruské federaci. (VÍCE ČTĚTE ZDE>>>)

Pro hokejové Rusko je Jaškinův comeback do Kontinentální ligy velmi vítanou vzpruhou. Ukazuje, že silní hráči se neštítí působit v zemi, kterou se nyní západní svět snaží mohutně ignorovat a stíhat všemožnými sankcemi. „Každý ví, jaký je to hráč, jak se před pár lety ukázal v Kontinentální hokejové lize,“ připojil Ovečkin, jemuž je z mnoha směrů vytýkáno, že stojí za režimem Vladimira Putina, respektive nečiní nic proti němu.

Faktem je, že Jaškin v Rusku nedávno zanechal velkou stopu. V dresu moskevského Dynama se vypracoval mezi absolutní elitu KHL, během dvou sezon (2019-21) ve 133 utkáních nabral 77 gólů a 60 asistencí. Stal se hvězdou soutěže a vyřídil si následný kontrakt s Arizona Coyotes. Tam však stihl jen dvanáct utkání, kvůli zranění poslední ročník předčasně ukončil.

A vsadil na východní frontu. „Hokej, který SKA předvádí, je mi blízký. Přesně takový styl mi sedí. Navíc jde o mladý, bojovný a talentovaný tým, jehož jediným cílem je zisk poháru. Přesně o to se budeme snažit, jsem připraven společně s klubem dosahovat nejvyšších cílů,“ říká Jaškin v rozhovoru pro klubový web.

Jednání podle něj trvala dlouho, nebál se přiznat, že KHL byla záložní variantou, prioritou pro něj byl podpis kontraktu v zámoří. „Čekal jsem na návrhy z NHL. Nakonec mi žádný nevyhovoval a rozhodl jsem se jednat se SKA,“ pokračoval Jaškin.

Ještě v dresu Dynama to proti Petrohradu byly ukrutně vyhecované bitvy. Hodně to jiskřilo na ledě i v ochozech. „V Petrohradu byly vždy velmi vypjaté a těžké zápasy, bude mnohem příjemnější být na druhé straně barikády,“ vylíčil Jaškin.

Po absolvování lékařské prohlídky se Jaškin vydává za novými parťáky do Novogorsku. „Jsem velmi rád, že mohu být součástí tak velkého týmu, jakým je SKA. Nemůžu se dočkat prvního domácího zápasu a až uvidím naše fanoušky,“ vzkázal příznivcům bohatého Petrohradu.

Blueline: Ovečkinova podpora Putina a ruská zbraň jménem KHL
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
5
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud