1. června 2023 • 13:50

Jaškin chtěl víc peněz, v Petrohradu končí. Zaplatí ho jiný klub z Ruska

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Dmitrij Jaškin končí po roce v Petrohradu, v KHL by ale třicetiletý hráč měl působit i nadále. Podle informací ruských médií bude účastník dvou světových šampionátů v příští sezoně hrát v Kazani.



Rodák z Omsku se vrátil do KHL před rokem po sezoně v NHL. Se 62 body a 40 góly se stal nejproduktivnějším hráčem soutěže i nejlepším střelcem. V play off ale Petrohrad prohrál s CSKA Moskva a nepotvrdil pozici hlavního favorita.

„Hokej je život a v něm se někdy musíte rozloučit se svými přáteli. V příští sezoně bude SKA bez Dmitrije Jaškina . Byl to skvělý kapitán a zapsal se do historie našeho klubu. Jsme mu vděční, ale nyní se naše cesty rozcházejí,“ uvedl hlavní trenér a šéf klubu Roman Rotenberg.

Petrohrad podle jeho slov nabídl Jaškinovi smlouvu i pro příští sezonu, nebyl ale schopen splnit jeho finanční požadavky. Těm už údajně vyhověla Kazaň, se kterou by měl podepsat tříletou smlouvu.

Jaškin, stejně jako další čeští hráči působící v KHL, aktuálně z rozhodnutí vedení Českého svazu ledního hokeje nesmí reprezentovat s ohledem na vojenskou invazi Ruska na Ukrajinu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud