2. června 2010 • 04:00

Nečekaný zvrat: Hradec je opět blízko KHL

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lev Hradec Králové v KHL? Pozor, tahle myšlenka dostává opět velmi reálný základ! Už se přitom zdálo, že tahle představa je pohřbená. Ale podle informací Sportu je český klub blízko dohodě!



Vypadalo to na krach ambiciózního projektu. Jenže teď zase ožívá a není vyloučené, že vedení KHL vydá prohlášení o přístupu hradeckého klubu v nejbližších dnech!

Podle informací Sportu včera v Moskvě proběhlo klíčového jednání mezi představiteli ligy a zástupci českého klubu, jenž by měl v ruské lize nést název Lev Hradec Králové.

„Je pravda, že poté, co se do celé záležitosti vložil sám Alexandr Medveděv, prezident KHL, tak všechno vzalo pozitivní směr,“ řekl Sportu Zdeněk Šesták, mediální zástupce klubu. „Po jeho osobní intervenci se jednání posunula dál.“

Ve čtvrtek má v Moskvě proběhnout další rokování, které by mohlo o osudu klubu rozhodnout.

Podle informací Sportu i hráčští agenti s optimismem vyhlížejí účast hradeckého klubu v KHL a jsou připraveni jeho šéfům rychle nabídnout volné hráče. „Hokejistů, kteří v současnosti ještě nemají angažmá, je ještě dost,“ potvrdil jeden z nich. Už dopředu se spekulovalo o tom, že by v Hradci mohl působit třeba elitní útočník Jaroslav Bednář.

Hradec je zpátky ve hře především kvůli tomu, že se jeho šéfům podařilo sehnat to hlavní – finanční prostředky. „Tato otázka je vyřešená,“ potvrdil Šesták. Rozpočet klubu by měl tvořit 15 milionů euro, což je v přepočtu asi astronomických 380 milionů korun.

Otázkou zůstává, jak se k případné účasti Hradce Králové postaví vedení svazu. Ten svůj verdikt, jestli start posvětí, ještě nevydal. Není vyloučené, že i svazoví představitelé čekají na to, až dá klubu zelenou KHL. A pak i oni rozhodnou o tom, jestli se v Česku ukáže i třeba Jaromír Jágr s Omskem nebo další světové hvězdy.

„Byla by škoda, kdyby to celé mělo skončit na negativním postoji svazu,“ uvedl jeden z lidí pohybujících se v zákulisí klubu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud