9. října 2019 • 22:14

Liga mistrů: Třinec proti Laussane udržel šanci na postup, Zug - Plzeň 5:2

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jízda elitních českých týmů v Champions Hockey League pokračovala ve středu večer. Třinečtí Oceláři ve skupině D hostili švýcarské Lausanne. Dosavadního lídra skupiny přehráli 2:1 v prodloužení a udrželi se v boji o postup do play off. Plzeň, která již má jistý postup do další fázi Ligy mistrů, vyrazila do Švýcarska na zápas proti Zugu, za který hraje útočník Jan Kovář bez lídrů Milana Gulaše a Tomáše Mertla. Západočeši sice otevřeli skóre utkání, v zápase ale nakonec prohráli 2:5. 



Třineckou bitvu se Švýcary rozsekl Stránský

"Mají výborný a hodně kvalitní tým. Vůbec mě neudivuje, že s nimi měla Philadelphia problém. Byl to hodně náročný zápas a jsem rád, že jsme získali alespoň dva body," prohlásil autor vítězné branky Stránský.

Úřadující český mistr přišel ve čtvrté minutě o obránce Galvinše, který po faulu kolenem opustil za pomoci spoluhráčů hrací plochu. Vzápětí byl vyloučen další hokejista Lausanne a Hrňa rychle využil 86 sekund trvající výhodu dvou mužů v poli. Oceláři mohli zvýšit, Chmielewského ale v závěru třetiny zastavila tyč.

Ve druhé třetině působili aktivnějším dojmem hráči Lausanne, kteří si připsali minulý týden cenný skalp Philadelphie v přípravě zámořského týmu na start sezony NHL v Praze. Kváča kryl lapačkou v největší šanci hostů sólo Betschymu, ale Gennaziho střelu od levého mantinelu neviděl a puk zapadl za cinkotu tyčky do branky. Poté domácí opět přidali, Marcinko ale v úniku neuspěl.

Kváča ve 42. minutě zneškodnil pravým betonem trestné střílení Herrena. Udeřit mohlo na druhé straně, Chmielewski ale opět orazítkoval tyč. Třinec v závěru základní hrací doby vyvinul velký tlak, ale bez gólového efektu, a v úvodu prodloužení zahodil přesilovou hru. Oceláři přesto získali druhý bod díky teči Stránského.

"Jsem rád za výsledek. Dává nám šanci bojovat o postup ze základní skupiny. Měli jsme dobrý začátek, skórovali jsme v přesilovce. Potom, zejména v prvních patnácti minutách druhé třetiny jsme udělali hodně chyb a Lausanne vyrovnalo. Hrálo velmi dobře, ztížilo nám to, nedostávali jsme se do šancí," zhodnotil zápas trenér Ocelářů Václav Varaďa.

"Ve třetí třetině se hrál play off hokej, zodpovědně v obraně. Povedlo se nám dát gól a tím získat druhý bod. Mohlo to skončit i opačně, výborně nám ale zachytal Petr Kváča a kluci bojovali. Rozhodne se příští týden, kdo půjde dál," dodal Varaďa.

Góly

Domácí: 06:48. Hrňa, 63:29. M. Stránský

Hosté: 33:22. Genazzi

Sestavy

Domácí: Kváča (Bartošák) – Roth, Gernát, D. Musil, Galviņš, Krajíček (C), M. Doudera, Zahradníček – M. Stránský, P. Vrána, Hrehorčák – Hrňa, Marcinko (A, TS), Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – D. Kofroň, Hladonik, Adamský (A) – Polanský.

Hosté: Stephan (Boltshauser) – Lindbohm, Frick, Heldner, Junland, Nodari, Grossmann (A) – Bertschy (TS), Jooris, Vermin – Wärn, Jeffrey (A), Ķēniņš – Moy, Almond, Leone – Antonietti, Froidevaux (C), Herren – Traber, Genazzi.

Rozhodčí

Stano (Slovensko), O. Hejduk – Gebauer, Lederer (všichni Česko)

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Návštěva

3 702 diváků

Indiáni bez opor poprvé v sezoně LM padli

V sestavě Zugu nechyběl Kovář, který v minulé sezoně pomohl Plzni do semifinále Ligy mistrů i k bronzu v extralize. Indiáni naopak nechali doma odpočívat největší ofenzivní tahouny Milana Gulaše a Tomáše Mertla i brankáře Dominika Frodla.

Přesto vedli od 14. minuty po brance Petra Straky a v polovině utkání při Bachofnerově vyloučení zvýšil na 2:0 v přesilové hře obránce Čerešňák. Hned za 17 sekund překonal Koláře poprvé Thorell a zahájil obrat.

Ve 32. minutě při Vráblíkově vyloučení vyrovnal Simion a při Heřmanově pobytu na trestné lavici v čase 38:25 otočil stav Martschini. Patnáct sekund před koncem druhé části po Thorellově přihrávce zamířil do odkryté branky a druhým gólem v utkání zvýšil na 4:2. V závěrečném dějství ještě dovršil výsledek Langenegger.

Góly

Domácí: 29:19. Thorell;, 31:59. Simion, 38:25. Martschini, 39:45. Martschini, 47:49. Langenegger

Hosté: 13:11. Straka, 29:02. Čerešňák

Sestavy

Domácí: Hollenstein (Genoni) – Stadler, Diaz, Alatalo, Schlumpf, Zryd, Thiry, Wütrich – Hofmann, Kovář, Klingberg – Thorell, Lindberg, Martschini – Bachofner, McIntyre, Simion – Zehnder, Albrecht, Leuenberger – Langenegger

Hosté: Kolář (Micka) – Moravčík, Kaňák, Budík, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Houdek – Straka, Kodýtek, Eberle – Němec, Vlach, Indrák – Pour, Heřman, Rob – Kolda, Přikryl, Kantner

Rozhodčí

Vikman, Stricker – Progin, Ambrosetti

Stadion

Bossard Arena

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud