12. listopadu 2019 • 20:14

Plzeň - Lausanne 1:2. Vyrovnanou bitvu otočili Švýcaři v závěru třetí třetiny

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V bojích play off začali vyrovnanou bitvou, ale s hořkým závěrem. Plzeňští hokejisté prohráli domácí zápas vyřazovací části Ligy mistrů s Lausanne 1:2. Západočeská družina sice otevřela skóre utkání, švýcarský celek však dokázal srovnat výsledek a necelé tři minuty před koncem třetí třetiny otočit duel ve svůj prospěch. Parta okolo kapitána Milana Gulaše tak příští týden v úterý bude v odvetě dotahovat jednogólové manko.



Bronzový tým extraligy z minulého ročníku začal bez mnoha zraněných opor opatrně, přesto musel brzy zasahovat gólman Švýcarů. Stephan si v sedmé minutě poradil se svižnou Gulašovou střelou z mezikruží. Hosté spoléhali na brejky, po jednom z nich zblízka neprostřelil brankáře Frodla Keninš.

Poté promarnil přečíslení dva na jednoho Gulaš a postupně převzali iniciativu hráči Lausanne. V největší šanci krátce před první přestávkou po Keninšově přihrávce zpoza branky v dobré pozici minul Bertschy.

Na začátku prostřední prostřední části se znovu směrem dopředu připomněli domácí. Po spolupráci s Kracíkem ale nekrytý Gulaš tvrdou ranou z mezikruží přestřelil. Na druhé straně na brankovišti zapomenutý Almond neobešel klečícího Frodla. V polovině utkání se zaskvěl také jeho protějšek Stephan, který pravým betonem znemožnil skórovat nebezpečně zakončujícímu Kantnerovi.

Mladý plzeňský útočník si vše vynahradil v 35. minutě, kdy přihrál do jízdy Pourovi, jenž přesnou střelou z levého kruhu zajistil Indiánům vedení. Hosté dokázali o necelé čtyři minuty později odpovědět, když Vermin ozdobil průjezd do útočného pásma přesnou střelou k levé tyčce a vyrovnal na 1:1. Další příležitosti švýcarského týmu ze závěru druhé třetiny plzeňská obrana i díky Frodlovi přečkala.

Po pauze si první přesilovou hru zápasu sice vynutili domácí, ale naopak ve vlastním oslabení zahrozil při akci dvou na jednoho Bertschy. Jinak se hrálo oboustranně s větším důrazem na defenzivu a střelecky aktivnější domácí se marně tlačili do gólových příležitostí.

Naopak při vyloučení Eberleho rozhodl o výhře Lausanne Genazzi, jenž uspěl přesnou bekhendovou střelou. Domácí dvě minuty před koncem zkusili power play, hosté však odolali i ráně aktivního Gulaše a uhájili cenné venkovní vítězství.

Výsledky 1. osmifinále play off Ligy mistrů

Junosť Minsk - EHC Mnichov 2:3

Tappara Tampere - Zug 3:3

Färjestad - Frölunda 6:3

Skelleftea - Djurgaarden 3:3

Augsburg - Biel 2:2

Bern - Lulea 0:3.

Góly

Domácí: 34:26. Pour

Hosté: 37:56. Vermin, 56:41. Genazzi

Sestavy

Domácí: Frodl (Micka) – Moravčík, Vráblík, Houdek, Čerešňák, Budík, Kaňák – Malát, Kracík (A), Gulaš (C), Kantner, Vlach, Pour, Straka (A), Kodýtek, Eberle, Kolda, Němec, Rob

Hosté: Stephan (Boltshauser) – Frick, Lindbohm, Junland, Heldner, Genazzi (A), Nodari, Traber, Oejdemark – Kennins, Emmerton, Bertschy, Herren, Jeffrey (A), Vermin, Almond, Jooris, Moy, Leone, Froidevaux (C), Antonietti

Rozhodčí

Daniel Rencz (HUN), Kristian Nikolić (AUT) – Jiří Ondráček (CZE), Josef Špůr (CZE)

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

5360 diváků

Za kulisami hokejové Plzně. Jak vypadá kompletní zápasový den?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud